You are here: Home > Termékekről > Tudom, hogy milyen ékszereket viseltek majd 2021-ben!

Tudom, hogy milyen ékszereket viseltek majd 2021-ben!

2021 küszöbén Pálmai Ildikót, a PiGemArt alapítóját, ékszertervezőt kérdeztem, hogy vajon mi vár ránk – ékszerfronton – ebben az évben.

“Korábban nem volt fontos számomra, hogy kövessem a divatot. Persze, lapozgattam rendszeresen divatlapokat, néztem az Interneten a trendeket, de hogy alaposabban is elmerüljek a témában, sohase volt fontos számomra. Egyszerűen ránéztem az adott darabra, és ha tetszett, megvettem, és hordtam. De mióta komolyabban foglalkozom ékszerkészítéssel, és egyre többször kérdezik tőlem, hogy mik az aktuális trendek, magamra nézve kötelezőnek érzem, hogy utána olvassak, és az általam készített ékszerekben megmutassam az aktuális divatirányzatokat. Télen persze, felöltözve vastag kabátokba, és azáltal, hogy nem járunk szinte sehova, nem is nagyon fontos, hogy milyen kiegészítőket viselünk. De még egy bő hónap, és beköszönt a melegebb idő, és végre belőlünk is látszódik majd valami. Remélem, hogy tavasszal újra nyithatunk a világra, és nem csak videokonferenciákon mutathatjuk meg az általunk viselt ékszereket. Ennek a pozitív gondolatnak a jegyében mutatom be a tavaszi ékszertrendeket, és hogy ne csak írjak róla, képeken mutatom a PiGemArt Ékszerek javaslatait hozzá.

1.) A statement ékszerek nyilvánvalóan nem új trend. Vaskos láncok uralták az 2020-ban is a kifutókat, a nagyméretű karikák voltak már tavaly tavasszal is. De 2021 tavaszán látni fogjuk, hogy a láncok és a karikák tovább fejlődtek, és beléptek egy túlméretezett dimenzióba.

2.) A gyöngyök tavaly tavasz óta újjáéledtek, de ezek már nem a nagymamád ékszerei. Az idei trend meglepetés eleme a kifutókon látható rétegezett és egymáshoz nem illő gyöngyök stílusában rejlik. Végső soron a „minél több, annál jobb” alkalmazása teszi a tavasz/nyár gyöngyszemeit emlékezetessé.

IMG_20210104_1211061

3.) A tervezők 2021-es tavaszi / nyári kollekcióinak áttekintésekor megdöbbentő felismerés történt: a karperecek mindenütt ott voltak. A karperecek nagyon is visszatértek a divatba!

4.) Néhány irányzatot – láncok, ezüst, hardverszerű darabokat – évek óta nem tudjuk megúszni. Tehát ezek után nem meglepő, hogy a 2021 tavasz / nyár ékszertrendje a gömb alakú darabok. Ezeket a nehéz fém és geometriai elemeket mindenhol megtalálhatjuk a chokereken, karpereceken, medál fülbevalókon és még sok más ékszeren.

IMG_20210105_1638521

5.) 2021 tavaszának legkiemelkedőbb ékszertrendje a nyakláncként viselt mini táskák. Hogy sok minden nem fér beléjük, az biztos; de nem is ezért hordjuk majd őket.

6.) A ’90 -es évek chokereivel töltött évek után üdítő volt látni, ahogy a 2021 tavaszi és nyári divatbemutatóin feltűntek a hosszú nyakláncok. Egy szép egyszerű pulóver, egy hosszú nyaklánc, és kész is a divatos kinézet.

IMG_20210110_144547

7.) A mostani legnagyobb durranás, a gyöngyöt viselő férfi, mint trend. Nézd meg a decemberi Vogue címlapsztárját, Harry Stylest, érdemes.

8.) De ne felejtsük el megemlíteni a vállig érő fülbevalókat, amikből elég csupán egyetlen darabot is viselni, és már meg is van a trendi outfitünk.

5fb005421c741f0019ac9d94

9.) Néhány hónap és beköszönt a nyár. De addig is viseljünk színes strand gyöngyöket. Menő a tavaszi szezonban.

10.) Trendszínek:

a.) Pantone 2021 hivatalos színe (i):   

pantone-of-2021

b.) Pantone 2021 tavasz/nyár színei (pasztell!):

PANTONE-Spring-Summer-2021

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.