You are here: Home > Vegasztro > Bulgur rizottó gombával

Bulgur rizottó gombával

Meglepően komplex, könnyen és gyorsan elkészíthető fogás. 

Bulgur rizottó gombával

1 bögre bulgur

4 db salottahagyma

15 dkg vaj

15 dkg mascarpone

2 mk. szárított petrezselyem

2 mk. szárított bazsalikom

50 dkg barna csiperke

25 dkg fehér csiperke

25 dkg shiitake gomba

2 dl főzőtejszín

3 szál angolzeller

Elsőként egy közepes lábasban 2 evőkanálnyi olajat hevítek, majd ezen megdinsztelek apróra vágott hagymát. Amíg dinsztelődik, addig apróbb kockákra vágom shiitake gombát és a csíkokra metélt angolzellert is felkockázom, majd a hagymához adom, azzal párolom, sózom, borsozom, szárított zöldfűszerekkel ízesítem, picit hagyom párolódni. Addig a bögrényi bulgurt szűrőbe öntöm, és folyó víz alatt átmosom, majd a hagymás gombához adom. A bulgurral átkeverem, két bögre vízzel vagy alaplével felöntöm, az edényt fedem, és közepes lángon hagyom párolódni.

Amíg készül a bulgur, addig a másik két hagymát apróra vágom. Egy peremes serpenyőben vagy egy kisebb lábasban olajat hevítek, ezen a hagymát megdinsztelem. Közben a fél kilónyi barna csiperkét apróbb kockákra vágom, sózom, borsozom. 6 dkg vajat adok hozzá és lassan párolom. Amikor elkezd összeesni, akkor hozzáadom a tejszínt és egy kevés vizet és közepes lángon hagyom főni. 15 perc főzés után botmixerrel krémesítem.

Egy harmadik serpenyőt szárazon felforrósítok, majd kevés olajat öntök bele, és a cikkekre vágott fehér csiperkét – 5 dkg vajjal megsegítve – lepirítom, közben sózom, borsozom.

Tálalás előtt a puha bulgurt 4-5 evőkanál mascarpone-val átkeverem, majd a szósszal és a pirított gombacikkekkel együtt tálalom.

bulgurrizottó_v

Az alapanyagokért és a receptért köszönet a Netpincér marketnek.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.