You are here: Home > Vegasztro > Pirított kuszkusz szárított laskával és sült shiitake gombával

Pirított kuszkusz szárított laskával és sült shiitake gombával

A gomba csodálatos alapanyag, az őszi szezonban meg egyszerűen még jobban rá vagyok hangolódva. A gyors egytálételek sorában található fantasztikus ebédünk éttermi fogásként is megállná a helyét, de még egy családi összejövetelen is bevállalnám, mint főfogást.

Pirított kuszkusz szárított laskával és sült shiitake gombával

1 bögre kuszkusz

½ bögre szárított laska

2 bögre alaplé

1 gerezd fokhagyma

1 ek. étolaj

1 ek. vaj

30 dkg shiitake

1 ek. étolaj

1 ek. vaj

A szárított gombát kimérem, vízzel felöntöm, félreteszem. Egy peremes, fedeles serpenyőben az olajat felhevítem, hozzáadom a vajat, majd a finomra vágott fokhagymát megfuttatom benne, és ráteszem a kuszkuszt, amit a grízhez hasonlóan megpirítok. Amikor már szép arany színe van, akkor az alaplével felöntöm, a gombát áztatólevesül hozzáadom, és az egészet egyszer átkavarom, majd fedem, és kis lángon húsz percet hagyom párolódni.

A shiitake gombák tönkjének végét kicsit visszavágom, egy serpenyőben olajat hevítek, majd vajat adok hozzá és ebben a zsiradékban – kalapjára állítva – sütöm a gombákat, fedve, közepesnél kicsit nagyobb lángon.

Tálaláskor a kuszkuszt tányérokra halmozom és három megtermett sült gombával koronázom.

gomba3

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.