You are here: Home > Vegasztro > Rakott krumpli gazdagon

Rakott krumpli gazdagon

Vannak igazi családi fogások, ilyen a rakott krumpli is. Ebből az ember nem csinál keveset, inkább úgy kalkulál, hogy másnapra is maradjon.

A rakott krumplit sokan sokféleképp készítik, nálunk ez a sztenderd.

Rakott krumpli gazdagon

1 kg krumpli

10 db M-es tojás

1 pár gyulai kolbász

45 dkg tejföl

A krumplit meghámozom, majd enyhén sós vízben megfőzöm, szűröm, hűlni hagyom. A tojásokat forrástól számított 9 percig főzöm, majd hideg vizet zúdítok rájuk, ebben hagyom hűlni őket. 

Amikor kihűlt a krumpli, akkor a darabokat lapjába vágom, így fektetem egy közepes hőálló tálba. Sózom, pucolt tojást karikázok rá, valamint kolbászt. Majd tejfölt kanalazok a tetejére. Ezt egészen addig folytatom, amíg minden el nem fogy, ügyelve arra, hogy krumplis sorral fejezzem be. A rakottast a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a tetején a krumpli finoman megpirul.

Sok savanyúval kínálom.

rakottkrumpli_v

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.