Rakott krumpli gazdagon
Vannak igazi családi fogások, ilyen a rakott krumpli is. Ebből az ember nem csinál keveset, inkább úgy kalkulál, hogy másnapra is maradjon.
A rakott krumplit sokan sokféleképp készítik, nálunk ez a sztenderd.
Rakott krumpli gazdagon
1 kg krumpli
10 db M-es tojás
1 pár gyulai kolbász
45 dkg tejföl
só
A krumplit meghámozom, majd enyhén sós vízben megfőzöm, szűröm, hűlni hagyom. A tojásokat forrástól számított 9 percig főzöm, majd hideg vizet zúdítok rájuk, ebben hagyom hűlni őket.
Amikor kihűlt a krumpli, akkor a darabokat lapjába vágom, így fektetem egy közepes hőálló tálba. Sózom, pucolt tojást karikázok rá, valamint kolbászt. Majd tejfölt kanalazok a tetejére. Ezt egészen addig folytatom, amíg minden el nem fogy, ügyelve arra, hogy krumplis sorral fejezzem be. A rakottast a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg a tetején a krumpli finoman megpirul.
Sok savanyúval kínálom.