You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > A Blue Fox bár varázslatos jeges teái

A Blue Fox bár varázslatos jeges teái

Budapesten csavarogni jó. Ezt régebben is tudtuk, de idén aztán számtalan lehetőségünk adódott rá, hogy még jobban megismerjük azt a várost, amelyen általában csak célirányosan átsietünk. Nekem kamaszkorom óta a belváros a gyengém, bár nagyon szomorú vagyok attól, hogy lelakatolták a kedvenc átjáróim és a földdel lettek egyenlők a páternoszterezős irodaházaim, de azért a város mégiscsak az enyém maradt.

A Nőket kiskoruk óta sokat vittem, ahogy anya engem. Nekik nem a ház előtti játszótér volt a világuk, hanem a Vár, a Krisztinaváros, és a belváros, a maga zegzugaival, a kedvenc fagylaltozókkal, oroszlánokkal, boltokkal, kirakatokkal.

Most is szívesen megyünk be, bár mostanság inkább a felfedezés hajt, próbáljuk megkeresni az újat, próbálunk másként tekinteni a helyekre. Most épp az Erzsébet tér volt a miénk, az egykori Engels téri buszpályaudvar deres hangulatától (ahonnan hajnalban nagy robajjal indultak meg a Zakopane-ba tartó buszok) nagyon messze jutott ez a hely.

A téren a Kempinski Blue Fox bárjába tértünk be, ami nem csak szállóvendégek számára látogatható. A nagyon hangulatos enteriőr mellett csodás terasz nyílik a térre, a lassan forgó óriáskerék alatt ülve szemlélhetjük a várost egy új, szokatlan szemszögből, miközben a szezonális jeges tea választékból szemezgetünk.

A ház saját italai között könnyen megtaláltuk a kedvenceinket, Anna egyértelműen a maracuja hívószónál elveszett, én meg éreztem, hogy az alkohollal is megbolondítható jeges italok közül annak szavazok bizalmat, amely nagyon szerethető mód – a nemzetközi sikereket elért – magyar Opera ginnel gazdagítva is kérhető.

bluefox1_v

Így került elénk két csodálatos, mutatós edény, amelynek teljes valóját akkor ismerhettük meg, amikor a bár személyzete számunkra elkészítette az italt.

Anna kezdetben rendkívül kék Fresh Harvest elnevezésű teája egészen lágy, szinte muszlinszerűen áttetsző violaszínbe váltott, az én italomnál ennél jóval kisebb léptékű metamorfózis ment végbe.

A Fresh Harvest ihletője a kínai Yunnan régióban frissen szüretelt, rózsa- és almaillatú Ya Bao Ye Sheng Buds tea volt, amelyet a maracuja mellett bodza és rózsa tett teljessé. A kínált tea alapja az ayurvédikus gyógyításban is ismert és elismert pillangóborsó tea volt, ennek köszönhette csodálatos színét is a kész ital.

Az én italom – bár Earl Grey és James Bond szerelemgyereke is lehetne – számomra azonnal megidézte a 90-es évek létező legjobb sitcomját, amit azóta sem sikerült senkinek megugrania. Az Earl Grey alapú tea ázsiai hangolásához a karakteres pandan-pálmalevél-kivonatot használták, amelyet főleg Indonéziában, Thaiföldön és Balin ismernek és kedvelnek. Az italhoz kevert 2 cl gin nagyon szépen belesimult a jeges tea ízvilágába, jól kiegészítve azt. A rozmaringgal illatosított, hatalmas gömbjegeken kínált teával sokáig békésen elpihentünk a Kempinski Blue Fox bárjában, hogy aztán továbbindulva adjunk még egy-két esélyt a városnak, hogy elvarázsoljon.

Az előtérben három elektromos gombvirág, amelyet érdemes elrágni koktélozás közben. Idősebbek számára múltidéző, pont olyan, mint mikor a laposelemeket - menőségből - megnyaltuk.

Az előtérben három elektromos gombvirág, amelyet érdemes elrágni koktélozás közben. Idősebbek számára múltidéző, pont olyan, mint mikor a laposelemeket – menőségből – megnyaltuk.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.