You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Utazás > Nyáresti vacsora, holdfény, “tengerpart” – igazi élet a Lupán

Nyáresti vacsora, holdfény, “tengerpart” – igazi élet a Lupán

Az elmúlt hónapok utózöngéi még sokáig velünk maradnak. A karantén időszaka alatt született teóriák, elemzések mind-mind azt mutatják, hogy bár vágynánk visszazökkenni a megszokott kerékvágásba, szinte biztos, hogy picit más nyomvonalat jelöl ki számunkra mostantól az élet. Ez nem feltétlen jó, de nem is feltétlen baj.

Lehet, hogy megfontoltabbak leszünk, lehet, hogy lassabban faljuk fel a napokat, lehet, hogy a minket érő ingerek nagyobb hatással lesznek ránk. Én nagyjából ezeket éreztem magamon, mikor múlt héten megérkezett a Costes meghívója a frissen nyitott Lupa Beachre.

Első körben az öröm söpört át rajtam, majd a megkönnyebbülés. Ott helyben értettem meg, hogy mennyire hiányzott a közösség, miközben azt vettem észre magunkon, hogy mégis milyen bizonytalanul mozgunk ebben az újra-együttlétben. Nagyon szomjaztam a többiek jelenlétét, és mégis meglepően óvatosan bántam a kontaktusokkal. Közben meg minden érzékszervemmel faltam a Lupa partjára álmodott látványt, a színes bódékat, a karib hangulatú szakaszokat, a naplemente valószínűtlen szépségét, és öntött el az a boldog bizonyosságérzet, hogy nyáron nekünk itt jó lesz. Hogy lesz hol ábrándozni, lesz hova leszaladni, kicsit megmártózni.

lupa6

A tó után – vagy inkább azzal együtt – maga a Costes Beach House is tartogatott ilyen „wow” élményeket. A Costes „tengerparti” egységének esti étlapja pont olyan könnyű fogásokat rejtett, amivel Anna is és én is boldogok lehettünk. Anna a vega vonalon haladva találta meg a számára ideális tételeket, én egy sokkal húshangsúlyosabb, erősen érzelemvezérelt döntéssorozat eredményét láttam viszont három felvonásban, s be kell, hogy valljam, az impulzusválasztásom remekül sikerült.

Anna egy marokkói hangvételű répasalátával indított, amit természetesen ras el hanout fűszerezett és némi koriander adta meg a kontúrját. Elém meleg, mustáros burgonyasaláta került, erre halmozták a gazdag aromájú füstölt pisztráng filét.

lupa11

Főfogásként Anna egy padlizsán parmigiana-t választott, ahol a zöldséget paradicsomszósz, rétegezte, a fűszerezéshez pedig erőteljesen hozzájárult a friss bazsalikom és a parmezán.

lupa9

Előttem egy tisztes adag marhaoldalas öltött testet, amihez nem csupán grillezett szívsaláta társult, hanem egy tálkányi gazpacho, amelyet biztosan beillesztek a saját nyári menetrendembe is. A hűs, krémes levest ugyanis gazdagon megspékelték koktélparadicsommal, így az eredmény a leves és a saláta kényes mezsgyéjén egyensúlyozott, kitűnően. A salátával kínált párolt marhaoldalas kiadós és hibátlan fogás volt, amint azt a padlizsánról is feltételezem, ugyanis egy morzsányi sem jutott nekem, Anna boldog elégedettséggel tüntette el.

lupa8

A desszert esetében a választék végigolvastakor tudtam, hogy ő mire fog vágyni, és hogy én mivel fejezem be a vacsorát. A gyümölcsfanatikus lányom természetesen a mentás jégkásán tálalt préselt sárgadinnye mellett tette le a voksát, én azonban szeretem a klasszikus süteményeket, így nálam egy málnás frangipane tart lett a befutó. Amihez a szezon fagylaltja dukált, ugyanis a tart gazdag, mandulás beltartalmát – bölcsen – egy gombócnyi tejföl fagylalttal lazították. Az eredmény tökéletesre sikeredett, a tejföl fagylaltnak szerintem a cukrászdák pultjaiban is létjogosultságot kéne nyernie.

lupa3

A péntek esti élményeink egyértelműen azt mutatják, hogy akkor sincs nagy baj, ha idén nem új tájak felfedezésével töltjük a nyarat, ha a nyári hónapok nem a kilométerek falásáról, hanem egy másmilyen utazásról szólnak majd, ha elhisszük, hogy itt, helyben szintén várnak ránk igazán felemelő élmények.

És ennek megéléséhez ideális választás a Lupa-tó, ahol kulturált környezetben juthatunk minőségi kínálathoz, mind a szolgáltatásokat, mind a gasztronómiát tekintve. A tónál járva a Costes Beach House kínálatát szintén érdemes kipróbálni, akár egy egész napos strandolás mellett, akár este, a naplementével érkezvén, vacsoraidőben.

lupa5

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.