You are here: Home > Fesztivál > Újabb nemzetközi környezetvédelmi díjat nyert a Sziget

Újabb nemzetközi környezetvédelmi díjat nyert a Sziget

A Sziget a kedvenc fesztiválom, de nem csak a remek előadók és hangulat miatt, hanem azért is, mert hatalmas rendezvény létére is képes odafigyelni a környezetére. Ezt bizonyítja, hogy újabb környezetvédelmi díjat nyert a Sziget, a tavalyi fesztiválon alkalmazott természetkímélő technikájáért. Idén is készülnek, új tervet dolgoztak ki a fenntarthatóbb fesztiválozás kedvéért, de ezt mi csak a Föld Napján ismerjük majd meg.

Március 3-án a AGF Awards díjátadón – idén már a második – a zöld tevékenységét méltató nemzetközi elismerését zsebelte be a Sziget. A Greener Festival célja, hogy az egész világon segítse különböző rendezvényeket és fesztiválokat a környezethatékony gyakorlatok megteremtésében. Ezen elköteleződés nyomán, a Greener Festival Awards-on immár második alkalommal díjazták a Legzöldebb fesztiválokat, és ezúttal a Greener Innovations kategóriában győzött a Sziget.
A megtisztelő első helyet egy – a fesztiválok világában – forradalminak ható innovációval nyerte el. A tavalyi fesztivál idején, a fenntartható táplálkozást népszerűsítő étkezőblokkban, a Mama Earth Eatery-ben olyan ételeket lehetett kapni, amelyek előállítása alacsony CO2 kibocsátással járt, az innen származó ételmaradék, lebomló műanyagból készült evőeszközök és tányérok pedig – a ProfiKomp Zrt. komposztálási technológiájának hála – helyben feldolgozásra kerültek, egy mobil komposztáló-berendezés segítségével. Az így elkészült humuszt az Óbudai-sziget rekultivációjára fordítják majd, ezzel is erősítve a helyi fenntarthatósági törekvéseiket. A helyszínen még egy „látványlabor” is működött, ahol a komposztálás folyamatát ismerhették meg az érdeklődők.

Természetesen itt nincs vége a fenntarthatósági törekvéseiknek, a Sziget kiemelt küldetése a fenntartható fesztiválozás alapjainak megteremtése, ezért is dolgozott ki egy hosszú távú tervet ennek kapcsán, amit áprilisban, a Föld Napja alkalmával fognak bemutatni.

sziget

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.