Mézeskalács
Tegnap tél volt. Esett a hó, aztán az Ikea emeletén körülölelt a fahéj, gyömbér és szegfűszeg gazdag, otthonos illata…és ígéretem is volt egy receptre. Így ma a szokásos shortbread helyett valami más sült…
Mézeskalács
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
20 dkg méz
3 tk sütőpor
2 tk fűszerkeverék (fahéj, szegfűszeg…)
1 tojás
1 tojássárgája
A hozzávalókat összedolgozom, majd 3 órára hűtőbe teszem. Az idő leteltével kisujjnyi vastagra nyújtom, szaggatom és 160 fokon lassacskán megsütöm.
Amíg anyáékkal laktunk, addig odahaza a barátnőmmel hármasban sütöttük, 6 éve viszont a barátnőmmel kettecskén gyártjuk, minden karácsony előtt, majd anyával elbartelezem némi csodálatos beiglire.
Idén már a lányokat is bevonjuk egy kicsit, majd jó szokásunkhoz híven éjszakába nyúlóan készítjük a sok-sok aprósüteményt.