You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Fáma autómosó és bisztró

Fáma autómosó és bisztró

Az autómosóba vinni a kocsit egy időben kifejezetten férfias dolog volt. A férjem például rendszeresen eljárt egy időben bandázni az egyik barátjával. Jól beadták a verdát a mosóba, addig elszédelegtek egy kávézóba, beszélgettek. Ennek egy egészen kifinomult változatával Albániában találkoztam újra, ahol a bizniszteremtés alapja sok esetben egyetlen egy slag birtoklása volt, amely köré némi ponyvát húztak, majd Lavazo-nak, mosodának nevezték ki, de olyan soha nem volt, hogy a Lavazo-ban ne lehetett volna inni, enni valamit.

A nagy albán körútjainkon rendesen rá is szoktunk, hogy az aszfaltmentes országutak után egy-egy lavazo-ban tegyünk helyre a saját lelki békénket és a kocsiét is. Ilyenkor őt alaposan megtisztították, mi pedig a helyi kínálatból szemezgetve ebédeltünk, kávéztunk, fagylaltoztunk.

Aztán sokat viccelődtünk rajta, hogy ezt az üzleti rést a magyar kollégák miért nem képesek megtalálni.

fama2

Tegnap kiderült, hogy nem csak az albánoknak jutott eszükbe ez a remek gondolat, hanem Angyalföld szívében is született egy olyan hely, ahová érdemes egy ebédre, vacsorára begurulni, vagy így, Mikulás és karácsony tájékán egy jó forralt borra, alkoholmentes forró almás limonádéra betérni, nézni az ünnepi dekorációt, élvezni a konyha kínálatát, amíg a kocsink visszanyeri eredeti pompáját.

fama4

Tegnap este megkóstoltuk a Fáma ünnepi menüjét, amivel a karácsonyi időszakban várják a hozzájuk érkezőket. A szilvakrémleves nudlival gazdag és hatalmas adag volt, afféle inverz elgondolása a szilvás gombócnak, a krumplilevest akár anya is főzhette volna, igazi házias, klasszikus, az újragondolás szelétől megóvott fogás volt.

fama5

 A főételek közül nekem egy lazacos burgerre esett a választásom, míg a többiek egy tisztességes adag baconbe tekert sertésszűzzel ismerkedtek, amely szarvasgombával ízesített krumplipüré ágyon érkezett. A hamburgerem ugyancsak méretes adag volt, a mellé kínált diós remulád nagyon el volt találva, a roppanósra sült édesburgonyával tökéletes egységet alkottak, nem véletlen, hogy többen is az én köretemre pályáztak a társaságból.

fama6

A desszertnek – a finom és méretes adagok okán – már nem nagyon maradt hely, de azért a pohárban kínált répatortának csak nem bírtunk ellenállni.

fama1_v

A Fámába érdemes családilag ellátogatni, az autómosást egy közös ebéddé nemesíteni, de befuthatunk ide egy csajos forró csokizásra is, amíg szépülnek a járgányok, napos időben a téli időszakra rendszeresített kinti standok kínálatából szintén érdemes csemegézni, egy kis gesztenyét, forró limonádét vagy épp pirított magvakat ropogtatva várni, esetleg nézni, ahogy a téli utak és az időjárás által megcincált autónk visszanyeri régi fényét.

De a Fámába szerintem autó nélkül is érdemes elugrani, a házias, bisztró jellegű kínálatot kár kihagyni azért, mert esetleg tömegesen közlekedünk, vagy biciklivel járjuk a várost.

fama3

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.