You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Kivételes menükártyáival nemzetközi sikert aratott a Costes Downtown

Kivételes menükártyáival nemzetközi sikert aratott a Costes Downtown

– Húzzon egy lapot! – mondja a mágus, vagy jelen esetben a Costes Downtown személyzete, ugyanis Palágyi Eszter ötlete nyomán az étterem vendégei pakliból választhatják ki a kívánt fogásokat. Az egyedi ötlethez kitűnő kivitelezés is társult, amelyet most nemzetközi szinten is elismertek.

A Costes 2018-ban ünnepelte 10 éves fennállását. Ebből az alkalomból az étterem úgy döntött, hogy egy különleges étlappal hívja játékba vendégeit, akik egy speciális kártyapakli lapjai közül választhatják ki az elfogyasztani kívánt ételeket. A kiinduló ötlet, a kártya alapú menüsor Palágyi Esztertől, az étterem Michelin-csillagos séfjétől származik, aki újító, játékos alkotói munkájáról ismert. A bővíthető pakli lapjai kétrétegű, felületében finoman strukturált papírból készültek, amelyek a kártyajátékoknak megfelelő grafikai elrendezéseket követik. A valódi kártyapapírt idéző lapok nagyobbak a sztenderdnél, de így is kényelmesen illeszkednek a tenyérbe. A kártyalapok frontján az adott fogás fő alkotóeleme szerepel, amit sematikus vonalrajzokkal, virtuóz egyszerűséggel jelenítenek meg. A hátoldalon magyar és angol nyelven olvasható egy rövid leírás az adott fogásról és annak meghatározó alapanyagáról. A kártyák használatát az teszi igazán interaktívvá, hogy – mint minden valamirevaló pakliban – ebben is rejtezik joker lap, amely ugyan nem a kívánságaik szerinti fogás opciót takarja, de üresen hagyott hátoldalán üzenhetünk a séfnek.

103214-1567074603-andrej_gyertya

A kártya megalkotásában, kivitelezésében közreműködő,  Laki Eszter vezetésével működő grafikai műhely, a Studio Nur ezzel a játékos és egyedi menükártyával idén elnyerte a világ legrangosabb designdíjaként számon tartott Red Dot elismerést, a Brands & Communication kategóriában.

A designvilág Oscar-díjaként emlegett Red Dot ebben az esetben inkább egy grafikai Michelin-csillaggal egyenértékű, a díjnyertes munka ugyanis az első magyar Michelin-csillagos étteremnek, a Costesnek készült különleges formátumú étlap.

A nagy presztízsű díj egy olyan együttműködés eredménye, amiben három perfekcionista szereplő kereste az egyedi megoldásokat: a Costes akkori séfje, Palágyi Eszter ötlete adta az alapot a menükártyákhoz, amit a Studio Nur tervezett meg, a csúcsminőségű nyomdatechnológiáért pedig az Inkredible Letterpress felelt.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.