You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Fesztivál > Idén is Gourmet a Millenárison!

Idén is Gourmet a Millenárison!

A hazai vidék legízesebb réteseitől a világ 10. legjobb étterméig idén is mindenből a legjobbat vonultatja fel Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20 között a Millenárison.

A Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

004663313_gourmet4.jpg.jpg_big

Pünkösd hétvégéjén ismét kihagyhatatlan hely lesz a gasztronómia szerelmesei számára az immár megújult Millenáris, ahol a Gourmet Fesztivál idén is felvonultatja az ország legjobb éttermeit, cukrászdáit, pincészeteit. “A Gourmet Fesztivál célja, hogy továbbra is az első számú gasztrorendezvény legyen Magyarországon, ezért a hazai élvonal mellett, már a nemzetközi csúcsgasztronómia legjobbjait is igyekszik bemutatni.” – mondta Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója.

Gombóc, kaviár, pezsgő
A Gourmet minden évben megjelöl két témát, arra kérve a sztárséfeket, hogy a saját ételeik elkészítése mellett ezeket is dolgozzák fel a saját értelmezésükben. Az idei rendezvényen a gombóc és a kaviár a két téma, ami mellé ezúttal egy ital is társul, mégpedig a pezsgő.

Kóstold meg Magyarországot!
A Gourmet arról is híres, hogy három nap alatt, anélkül, hogy órákat kelljen utaznunk, végigkóstolhatjuk az ország legjobb éttermeit. Idén is ott lesznek a főváros Michelin-csillagos éttermei, a vidék legjobbjai, mi több, ezúttal számos, eddig még a Gourmet-n nem látott étterem is bemutatkozik majd.

Nemzetközi sztárok a Millenárison
“Az idei év nemzetközi “headlinere” Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje” – meséli Nemes Richard, a Gourmet főszervezője.  “A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos éttermet a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf, egy élő legenda” – teszi hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik majd Budapestre.

“És elmondhatjuk már azt is, hogy nem csak a környező országok sztárséfjei látogatnak el hozzánk” – mondja a Gourmet főszervezője, “a színpadon is láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd például Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg egy új étterem nyitásán dolgozik” – tudtuk meg Nemes Richardtól valamint azt is, hogy Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is tiszteletét teszi Budapesten. Ő a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza épp a török gasztroköztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát, Askar exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép a Gourmet-n.

Fizetés okostelefonnal
A Gourmet nem csak a gasztronómia terén nyújtja a legjobbat, de évek óta arra is törekszik, hogy a látogatók számára gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye a fesztiválon a fizetési folyamatot.  “Az egyérintéses kártyák mellett idén a fesztiválozók a Simple appnak köszönhetően már okostelefonjaikkal is fizethetik fogyasztásaikat.

Pontos helyszín:
Millenáris Park (II. ker., Kis Rókus u. 16-20.)

Belépő:
Csütörtöki napijegy – 4 300 Ft
Pénteki napijegy – 4 300 Ft
Szombati napijegy – 4 300 Ft
Vasárnapi napijegy – 4 300 Ft 4 napos bérlet – 8 600 Ft

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.