You are here: Home > Édes élet, Éttermekről, cukrászdákról > A Karácsony idei íze a szilva

A Karácsony idei íze a szilva

A karácsonyt megelőző adventi időszak számomra mindig sokkal fontosabb, mint a szenteste. Ilyenkor kerítünk sort a barátainkkal a közös csavargásokra, kávézásokra, a Nőkkel apránként feldekoráljuk a lakást, mézest sütünk, Lucasütit tekerünk. Egyszóval ünneplőbe öltöztetjük a lelkünket.

Ehhez az aprólékos előkészülethez járul hozzá a legfinomabb kiegészítőkkel a Fény utcai Auguszt Cukrászda, ahol idén hatvanadjára gyúlnak fel a karácsonyi fények és készülnek el a karácsonyi sütemények.

Az emblematikus Auguszt-beiglit nem csak hazavinni érdemes, hanem a megújult, hangulatosan berendezett vendégtérben ücsörögve is végigpróbálhatjuk a teljes kínálatot.

auguszt3

A klasszikus mákos és diós beigli mellett, az idei évben már fügés és aszalt szilvás változata szintén kapható ennek a süteménynek. A szilva egyébként is fontos szerephez jut mostanában, a jó minőségű szilvalekvár mellett aszalt formájában is számos Auguszt-süteményben fellelhető. A szilvás papucs mellett a fahéjas, szilvás töltelékek a pitékben, lepényekben, egyéb desszertekben varázsolják el a vendégeket, és akkor még nem ejtettünk szót a szilvás töltelékű bonbonokról,  a szilvás trüffelről, az aszalt szilvás töltelékkel megbolondított fatörzs tortáról és a marcipánban rejtező szilvaszívekről.

auguszt1

A klasszikus francia karácsonyi sütemény, a Bûche de Noël, azaz a fatörzs aszalt szilvával való kombinálása zseniális ötlet volt Auguszt Ibolyától. Az izgalmas gyümölcsös ízvilág egészen új dimenzióba emeli a megszokott fatörzset, az ünnepi hangulat megmarad, sőt fokozódik, a szilva ideális partnere a fatörzsben pihenő kakaós krémnek.

A hagyomány és az innováció ugyanis kéz a kézben járnak a Fény utcai cukrászműhelyben. Nem feledkeznek el a 147 éves múltjukról, ápolják a hagyományaikat, a hagyományainkat, de közben nyitott szemmel járják a világot, keresik az újat, a jobbat, az izgalmas újdonságokat, amelyekből a végén újabb hamisítatlan Auguszt-desszertek születnek.

Csak javasolni tudom, hogy az advent hátralévő bő egy hetében menjetek el az Augusztba, kóstoljátok meg a szilvás süteményeket, egyetek beiglit és élvezzétek a helyből áradó hangulatot.

auguszt4

(Fotókredit 1,2: Tóth Milán)

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.