You are here: Home > Termékekről > Gasztroajándékok karácsonyra: apróságok kávéfüggőknek

Gasztroajándékok karácsonyra: apróságok kávéfüggőknek

A karácsonyi ajándékvásárlások idején érdemes felmérni, hogy milyen káros vagy kevésbé káros szenvedéllyel bírnak a szeretteink, s ennek megfelelően szűkíteni az ajándéknak való termékek körét.

Most mutatok néhány olyan apróságot, aminek szinte bármelyik kávékedvelő barátunk, családtagunk örülni fog.

Sétálós bögre/termobögre

Ideális ajándék bögremánoknak, olyanoknak, akik mindig rohannak, akik soha nem tudják meginni a reggeli feketét, olyanoknak, akik hosszan kortyolnák, akik szívesen fonják rá az ujjaikat a bögrére, akiket vonz a lehetősége annak, hogy 0-24-ben a kezük ügyében legyen az Ital. Rengeteg kivitelben létezik, vannak kávézók által kiadott példányok is, ezeket is érdemes szemrevételezni, ugyanis van olyan cég, ahol a saját termobögrébe olcsóbban mérik az italt.

kávés10

 

kávés12Márkabögre

Bár a bögreadás már majdnemhogy a ciki kategóriába tartozik, a legjobb sofőr és a legcukibb nagymama feliratú bögrék helyett beszerezhetjük az ajándékozni vágyott személy által preferált kávézó saját, logós bögréjét, sőt akár különféle karácsonyi szetteket is vehetünk, amiben kávé, kakaó, tea, keksz és egyéb nyalánkságok is helyt kaphatnak, természetesen mind a kívánt logóval megspékelve.

 

 

Szirupokkávés8

Bár a keményvonalas kávésok elítélnek mindent és mindenkit, aki ilyen aljasságokra vetemedik, a téli esték és a tejhabos kávék szinte vonzzák a szirupokat. A pirított mogyorótól, a mákig számtalan lehetőségünk van, hogy kedvünk, hangulatunk szerint ízesítsük a kávét, sőt egy üvegnyi szirupból még a gyerekek kakaójába, vagy a kevert tésztás sütire is nyugodtan kerülhet. A paletta a szirupoknál is meglehetősen széles, számtalan ízben és kiszerelésben beszerezhetők. Ha igazán jó fejek szeretnénk lenni, akkor 3-5 szirupból álló válogatással fejezzük ki szeretetünket és reménykedünk benne, hogy a következő vendégségkor nekünk is jut egy kis mogyoró a lattéba.

Pillecukor/ízesített cukrok/kekszek

kávés4Ez az amit a keményvonalasok már ne is olvassanak.

Naszóval. Van az úgy, amikor az ember extra kényeztetésre vágyik, s ilyenkor nem elég a szirup, más összetevők is kellene abba a kávés italba. A forró csokoládéban, kakaóra ültetett tejszínhabban jól muzsikáló pici pillecukrokkal a kávés italok is könnyedén feldobhatók, sőt, ha grillezhetőt veszünk, akkor érdemes zsebsárkánnyal odapörkölni neki a tálaláskor. Ha a marshmallow már sok, akkor jöhet a tejhab tetejére szórt ízesített kristálycukor, vagy az aprócska kekszek, amelyek finoman beleolvadnak a kávéba, s a gyerekkorunk mártogatós macikávéjának emlékével ajándékoznak meg.

 

Extra kütyük, amelyek nélkül lehet kávézni (de nem érdemes)kávés5

Számtalan hasznos és hasznavehetetlen aprósággal lehet még kiegészíteni a kávézás nyújtotta élményt. Vannak fahéjszóró sablonok (hogy szép legyen a szívecske a tejhabon), létezik a kávéscsésze szélén egyensúlyozó keksz formálására alkalmas kiszúróforma, van elemes tejbodorító, kancsós tejhabosító, kávéadagoló kanálnak tűnő csipesz, ezernyi apróság aminek a hiánya fel sem tűnik, amíg be nem kerül a konyhai fiókba. Ebből a szekcióból barátnak és ellenségnek egyaránt könnyen lehet ajándékot választani.

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.