“Fehér pörkölt”
Ma teljesen ötlettelenül battyogtam le vásárolni…mint sejtettem a zöldséges kínálata adott ihletet az ebédhez
Mivel a lányok miatt kissé figyelmetlenül mentem le a pincében elterülő kamránkba egy spenótos penne jött velem…így az eredetileg üstökösként hasító Gombapörkölt! ötletemet pusztán azért vetettem el, mert az étel elképzelt színvilága nem tetszett. De közben meg vágytam rá, hogy megint az a rafináltan csípős, paprikás gombát érezzem a számban, amihez még mindig azt a csudapaprikát használom, amit Sztambulban vettünk egy sikátorban….szóval csípősség maradt, szín elvetve…így született a "fehér pörkölt".
Kókusztejes gombaragu
50 dkg laskagomba
30 dkg barna csiperke
2,5 dl kókusztej
1 levél zsálya
1 tknyi frissen reszelt gyömbér
1/2 tk sáfrány
1 tk fehérbors
só
Olajon megfonnyasztom a csíkokra vágott gombákat. Mikor már összeestek és kieresztették a levüket, rájuk öntöm a kókusztejet, belereszelem a gyömbért, hozzáadom a fűszereket és mértékkel sózom.
Nagyon kellemes, csípős, de selymes íze lesz.
Pennével tálalom.