You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Fűszeres meggyleves

Fűszeres meggyleves

A meggyleves nálam örök szerelem. Nagyjából három alkalommal örülök egy adagnak. Először a piacon a szép meggy láttán, aztán este, miközben a finoman gyöngyöző lé lassan rózsaszínessé válik, s végezetül másnap, mikor tisztes adagot merek magamnak.

A levest általában ugyanazon séma szerint, ugyanazokkal az untermanokkal szoktam elkészíteni, de tegnap előtt tele voltam kísérletezőkedvvel, így kicsit módosítottam az ízvilágon. Nem volt hiba.

 

 Zsófi kutyái megtámadták a meggylevest fotózás közben

Fűszeres meggyleves

70 dkg meggy

4-5 lime levél

5-6 szegfűbors

1/4 rúd fahéj

10-12 szem zöldbors

méz

2 ek keményítő

2,5 dl 30%-os tejszín

A meggyet megmosom, leszárazom és egy fazék vízben felteszem főni. Egy nagyobb fűszerlabdába összekészítem a fűszereket és melléteszem és kevés sót hintek a levesbe. Lassan főzöm. Mikor már majdnem kész akkor mézzel édesítem és hozzáadom a tejszínt. Végezetül elhabarom a keményítővel.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.