You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Új szezON a Balatonon

Új szezON a Balatonon

A magyar tenger vonzása soha el nem évül. Nem csak időtlen, hanem az évszaktól független ez a bizsergés, amellyel magához csalogat miket. A legtöbben a nyári időszakban, a szünidő adta keretek között keresik fel a tavat, de a Balaton és annak környéke egész évben él.

Erre hívja fel figyelmet a most született kezdeményezés is, amelynek égisze alatt számtalan izgalmas hely együttesen mutatja meg, hogy van élet az őszi-téli Balatonon is.

A Tihany-Balatonfüred-Csopak-Paloznak-Alsóörs vidékére fókuszáló kezdeményezés eredménye egy olyan gasztrotérkép, amelynek segítségével könnyen választhatunk szimpatikus úti célt, amiért érdemes leruccanni a Balatonra, esetleg több helyből fűzhetünk olyan programláncot, ami egy családi-baráti hosszú hétvége vonalvezetője lehet, de az sem baj, ha csak egyszerűen megcélozzuk Füredet és ott terítjük ki a térképünket.

Ugyanis a kicsiny atlaszon szereplő összes vendéglátóhelyet biztosan nyitva találjuk, illetve a térkép hátoldalán, belső felületein lévő részletes leírásban a nyitvatartási idők is pontosan szerepelnek. A leírásoknak és a melléjük rendelt piktogramoknak köszönhetően könnyedén összeállíthatunk egy vagy akár több napra való gasztrokirándulást is.

Balaton_v

 

Mi is így tettünk a múlt héten, az egész heti esőt követő, kellemesen borongós, helyenként a napsütéssel is kacérkodó lágy őszi időben a gasztrotérkép segítségével felfedeztük Csopak környékét. A kihalt strand új életre kelt, a parton megelevenedtek a térkép szereplői, mindenki magával hozva egy-két falatot, hogy így mutatkozzék be, s tegye még teljesebbé az élményt. Éttermek, cukrászdák, borászatok kínálták a különféle fogásaikat, tételeiket. De nem lett volna az igazi, ha egy helyben állva fedezzük fel a gasztrotérkép összes résztvevőjét, így buszba szálltunk, s – az őszi tájat csodálva – külön is vizitáljunk néhányuknál.

A Balaton páholyán megpihenve felkerestük a Szent Donát pincészetet, Homoláéknál is gyönyörködtünk az őszi tájban, egy-egy pohárnyi kifogástalan bort kortyolva, majd a Manor vendégházban kuckolódtunk be egy kicsit a hangulatos nappaliban, ahol – az otthonos környezet, a gondos házigazdák mellett –  gazdag bakelitgyűjtemény is melengeti a szállóvendégek szívét, s végül a Márga bisztróba tértünk be vacsorázni.

A teszt tökéletesen sikerült, a térkép működött, a helyek nyitva voltak és a Balaton csodálatos volt. Menjetek! Nincs szezon a Balatonon, a Balaton egy nagy, összefüggő szezon!

095_sajto_SzezOnnyito_resize_v

A fáradhatatlan gasztrocsapat

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.