You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról, Vegasztro > Vegán/vega október a Hard Rock Cafe-ban

Vegán/vega október a Hard Rock Cafe-ban

Soha nem állt tőlem távol a vega lét, így boldogan mondtam igent a Hard Rock Cafe invitálására, miszerint megmutatnák, hogy mi mindennel készülnek az októberben tartandó Vegetáriánus Tudatosság Hónapjára.

A Hard Rock Cafe eddig kimaradt az életemből. Azt mindig is tudtam, hogy fanatikus rajongótáborral bír és hogy nem akármilyen hamburgerrel várja a betérő vendégeket, de ennél közelebbi kapcsolatba eleddig nem sikerült kerülnünk. Most azonban a legjobb arcát ismerhettem meg: az ötletes, izgalmas vegetáriánus fogásokban ügyesen megmutatkozott, hogy street food vonalon is lehet, sőt kell is minőségi vegetáriánus ételekkel készülni, s a vega burger nem azonos a húspogácsától megfosztott maradékkal.

Az általuk bevezetett vegetáriánus menüsor igen gazdag, a smoothiek világától elvezet a hamburgerekig, felöleli a wrapokat és néhány izgalmas salátát is mutat.

A smoothiek nagyon kellemes és tartalmas entrée-t jelentettek, bár azt gondolom, hogy a zöld alma-fodros kel párosítás bármikor megállná a helyét desszert gyanánt is, de ugyanez igaz az ananászos spenótos turmixra is, ahol az ízélményt a diós hangulatú tört lenmag teszi teljessé.

juice_beetroot

A gyömbéres céklás turmix igazi őszi csemege

A hamburgerek között vega és vegetáriánus is található. A quinoából készített pogácsát magában rejtő versenyző tojást és cheddart is tartalmaz, a quinoa pogácsa nagyon jó állagú, nem gumis, de harapható, s a zsemlében lévő kiegészítőkkel kerek egészet ad. Én a magam részéről egy kis plusz fűszert még adtam volna hozzá, de attól függetlenül nagyon kellemes és teljes az élmény.

burger_quinoa

Kiadós és izgalmas a quinoa burger

A vegetáriánus burgerben grillezett padlizsán pihen, amihez humusz (csicseriborsókrém) társul, a szimbiózis jól fűszerezett és semmilyen hiányérzet nem marad utána. Kerek egész, fűszerezésében is hibátlan hamburger.

A tartalmasabb vega fogások közé tartozik még a wrap, ami műfajából adódóan nem egy húsos fogás, a legjobb wrapokban mindig dominál a zöldség, a burritóban ott figyel a rizs és a bab is. Itt sincs másképp, a tofu és panírozott, sült karfiol nem helyettesíti a húst, inkább másképp teszi teljessé a wrap kínálta élményt.wrap_tofuandblackbean

Aki nem szeretne nagyobb mennyiségű kenyeret, tésztát enni, de szívesen falatozna egy tál izgalmas salátából, akkor erre is igenlő válaszokat kap a Hard Rock Cafe-ban. Az ügyesen összeválogatott saláták között vega és vegán is található. A vega változatban sült cékla, bébispenót, pekándió és feta vetekszik a figyelmünkért, míg a vegán változatban a különféle gyökér zöldségek, fodros kel és nem kevés pekándió adja meg a hangulatot.

salad_roastedrootveggies

Azt kell, hogy mondjam, őszintén sajnálom, hogy csak egy hónapi lesznek étlapon ezek az izgalmas ételek. Olyan jó lenne, ha legalább egy részük az állandó étlap részét képezné és a Hard Rock Cafe mentalitása a többi, hasonló étlappal rendelkező étterem számára is követendő példává válna.

Szerencsére azért valamit tehetünk az ügy érdekében, a cég minden visszajelzésre nyitott, így szívesen veszik, ha a vegetáriánus /vega fogásokkal kapcsolatban is beszámoltok, hogy mi az, amit hosszabb távon is örömmel látnátok az étlapon és a tányérjaitokon.

 

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.