You are here: Home > Húúús, Sör és korcsolya > Húspástétom

Húspástétom

Régi nagy kedvenc, kifejezetten hidegtálas bulikra alkalmas. Háziasszonykímélő.

Általában a megmérettetés előtti este szoktam elkészíteni. 

Húspástétom

1 kg darált sertéshús

20-25 szeletnyi bacon

4 tojás

4 marék zsemlemorzsa

1 fej vöröshagyma

3 tk pirospaprika

1 kk kakukkfű

1/2 kk menta

2 gerezd fokhagyma

frissen őrölt feketebors

A húst két tálba elosztom. A magyarosnak kikiáltott verzióhoz adom a pirospaprikát, borsózom, sózom és a vajon megdinsztelt hagymával gazdagítom. Végezetül ráütöm a tojásokat, és hozzáadom a két maréknyi morzsát. Alaposan elkeverem a masszát.

A másik tálban lévő húshoz adom a zöld fűszereket, egy kevés borsot és sót. Megfejelem a tojásokkal, hozzáadom a két maréknyi morzsát, meg a szétzúzott fokhagymát, és alaposan összedolgozom.

Két őzgerincet teszek egy sütőpapíros tepsibe (legjobb erre a célra a gáztepsi maga) és  megágyazok baconnel a pástétomoknak. Mikor végigraktam a formákat, betöltöm a masszát, a kilógó szalonnaszeletekkel betakarom, és 200 fokon sütöm.

Egészen addig, amíg a szalonnáim szépen meg nem színesednek, ekkor kiveszem a sütőből a tepsit, ügyesen felfordítom a formát és a sütőpapíron landoló pástétomok szalonnakérgét lepirítom.

Amikor kész és kihűlt, akkor a hűtőbe teszem. Másnap, a buli előtt egy bő órával kiszedem, hogy ne legyen túl hideg.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.