You are here: Home > Édes élet > Triplacsokis pite

Triplacsokis pite

A rossz idő igazán inspiráló tud lenni, abban az esetben, ha az ember önnön kényeztetése a cél.

A szürke, málló ég, a folyvást csepegő eső mind arra késztetett engem is, hogy olyan ételeket készítsek, amelyek növelik a komfortérzetünket. Ennek jegyében készült egy nagyon finom gulyásleves, s egy minden földi jóval megpakolt pitét is sütöttem.

IMG_2335_v

Triplacsokis pite

20 dkg rétesliszt

13 dkg vaj

15 dkg cukor

5 dkg durvára vágott dió

5 dkg étcsokoládé

5 dkg fehér csokoládé

5 dkg tejcsokoládé

5 tojás

1 dkg sütőpor

csipet só

A csokoládékat kimérem, majd szakácskéssel nem túl apróra felmetélem. A diót szintúgy durvára vágom. A lisztet kimérem, hozzáadom a sütőport és a sót. Egy nagyobb tálba felütöm a tojások sárgáját, külön tálba teszem a fehérjéket. A sárgájához hozzáadom a kockára vágott puha vajat és a cukort, majd kézi habverővel világos krémmé keverem. A krémbe beleforgatom a lisztet, majd felverem a tojásfehérjét is és óvatosan a lisztes keverékbe forgatom.

Tipp: Néhány éve tanultam és azóta gondosan betartom, hogy soha nem verem fel teljesen a tojásfehérjét, hanem csak úgy majdnem jóra. Ennek az az oka, hogy ha túl keményre verem, akkor a sütőben már nem fog tudni tovább növekedni és menthetetlenül összeesik. Lehet valami a dologban, mert mióta így csinálom, mindig szép magasak maradnak a habjaim.

Végezetül a csokoládét és a diót is a tésztához adom. Zsírral kikent, rétesliszttel kiszórt formába vagy szilikonformába öntöm a tésztát, majd 190 fokon tűpróbáig sütöm.

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.