You are here: Home > Édes élet > Almás crumble

Almás crumble

A napokban kisebb kutatást végeztem az almás sütemények terén. Mivel a Nők ohodai léte a hétközbeni főzéseket némileg feleslegessé tette, így a délutáni, esti étkezések hangsúlyozásával, extra finomságok készítésével próbálom kiélni magam.

Tegnap, az ohodából jövet a Nőkkel szert tettünk egy másfél kilónyi idaredre, amiből egész egszerűen muszáj volt valamit sütnöm. Nagyot nem szerettem volna, csak valami, kicsiny, egyszemélyes, tenyérbe simuló, melengető édességet. Így született a szufflétálas crumble.

 

Mivel a napokban megint a pismányi pék felé kanyarodtunk, így a Nők boldogan falták vacsorának a überklasszik téliszalámis, vajas zsemlét, majd zárásként eléjük toltam az aranyszín morzsa alatt búvó karamelles, párolt almát. 

Nem tiltakoztak.

Almás crumble

3 nagy idared alma

8 kk cukor

4 kk fahéj

1 citrom héja

7 dkg vaj

8 dkg finomliszt

Az almát meghámozom, kioperálom a magházát, majd kockacukor méretű darabkákra metélem. A darabokat a négy pici szufflétálban elosztom. Megszórom cukorral, fahéjjal és ráreszelem a citromhéjat.

A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadok egy pici sót. De elbír még egy pici cukrot is a tészta, illetve egy kevés vízzel nagyobb rögökhöz juthatunk.

Ezt a  morzsát rászórom az almahalmaimra, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe óvatoskodom a tálkákat és várom, hogy mikor barnulnak meg a morzsák.

Épp ehetőre hűlten fogyasztandó. 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.