You are here: Home > Termékekről > Fuss Mirelle, fuss!

Fuss Mirelle, fuss!

A futás és én sokáig messziről kerülgettük egymást. Ennek igen sok oka volt, többek között az, hogy 5 évesen hatalmasat perecelve pont az orromon landoltam, aminek nyomait mindenki láthatja az összes róla készült fotón. Szerencsére az önbecsülésemen nem esett csorba, ellenben olyan tisztes orrsövényferdülésre tettem szert, ami eléggé korlátozott abban, hogy bizonyos sebesség felett levegőt kapjak.

Így maradt a szájon át történő légvétel, az ostoba tanári rosszallás, amiért a futással járó játékok, feladatok kivitelezésekor szinte azonnal a tüdőmet köptem a rossz légzéstechnika miatt. Ahogy cseperedtem, úgy nőtt velem az orrom is és valahogy az évek folyamán javult a helyzet, már majdnem képes voltam levegőhöz jutni, s mire betöltöttem a húszat az orrom és én mindenféle edzésformán részt tudtunk venni. Ám a futással kapcsolatban maradt egy tüske. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy nem csak a kick-box, a spinning, a különféle erőnléti edzések mennek, hanem – ha nagyon akarom – akkor a futás is.

1

A futásnak igazi rajongótábora van, fanatikusok, akik folyamatosan újabb és újabb célokat tűznek ki maguk elé, maximalista népség, akiknek a futás nem csak sport, hanem sokkal inkább létforma, levezetés, feltöltekezés, eggyé válás a természettel, üdvözlése a napnak, vagy épp az a spirituális félóra, amiben önmagával képes egyenesbe jönni az ember.

Futni persze bármiben lehet, de kérdés, hogy érdemes-e. A futás ugyanis speciális felszerelést igényel, olyat, amivel melegen tartjuk a testünket, az izzadságnak nem engedjük, hogy megbetegítsen minket, nem lobog, nem klaffog utánunk, nem lassít, hanem segít abban, hogy a mozgás, az élmény tökéletes legyen. Ehhez nem árt, ha még feltűnő, fényvisszaverő csíkok is futnak rajta, hogy az esetleges forgalomban, a hamar sötétbe forduló késő őszi, kora téli napokon is biztonságban lehessünk. Kezdő futóként a legfontosabb egy jó cipő és egy váltásnyi futóruha, ami így az őszi-téli szezon érkeztével jó, ha egy vastagabb nadrágból, egy kapucnival ellátott, hosszított derekú felsőből és egy kabátból áll. E mellé persze még rengeteg apróság beszerezhető, ha a futás szokássá válik. :)

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.