You are here: Home > Édes élet > Baracktorta dióval, levendulával és mogyoróolajjal

Baracktorta dióval, levendulával és mogyoróolajjal

Meglehetősen elrugaszkodottnak hangzik ez a leírás ugye?

Pedig az elkészített sütemény nem extrém, csak kicsit túlmutat a vaj/liszt/tojás szentháromságon és a barack ízének felerősítésére hadba veti a pirított mogyoróból készített olajat, a diót és a leheletnyi levendulát, amire – ha nem hívjuk fel rá a nagyérdemű figyelmét – csak a kihegyezett nyelvű kóstolók jönnek rá.

Egyszóval kacifántos név mögött izgalmas, de koránt sem bonyolult torta lakik, vendégvárónak, hétvégi családi ebédeket megkoronázó fogásnak ideális.

IMG_0931_v

Diós baracktorta

15 dkg vaj

0,5 dl mogyoróolaj

24 dkg dió

1 csomag sütőpor

10 dkg finomliszt

4 tojás

13 dkg puha nádcukor

1 tk szárított levendula

csipetnyi só

70 dkg sárgabarack

A barackokat megmosom, félbe szedem. Egy közepes tortaformát sütőpapírra kibélelek, a sütőt 170 fokra előmelegítem. A diót ledarálom, majd elkeverem a liszttel, sóval és a sütőporral. Egy másik tálban a cukort habosra keverem a vajjal, majd egyenként hozzáadom a tojásokat is. A cukros krémbe finoman beleöntöm a diós keveréket, nagy mozdulatokkal összeforgatom, majd a homogén masszához adom a mogyoróolajat, majd az egészet még egyszer átkavarom és egy spatula segítségével a tortaformába öntöm. Elsimítom, majd sűrűn telepakolom a sárgabarack-csónakjaimmal és nagyjából egy órán át sütöm.

Tejszínhabbal még vadítóbb lehet.

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.