You are here: Home > Sör és korcsolya > Medvehagymás stangli

Medvehagymás stangli

Míg évekkel ezelőtt hajszolni kellett a medvehagymát, addig mostanság már lassan mindenhonnan egy-egy csokornyi medvehagyma kacsint rám. A kísértés erős és én nem szeretnék ellenállni. Mivel azonban ismételni se szeretem magam, így a mai bevásárláskor hazahurcolt tisztes csokor sorsa is a fantáziámra volt bízva. A Nők persze megint éhen akartak veszni a kiadós ebédet figyelmen kívül hagyva, így se pesto, se leves nem lett a hagymából, hanem tartalmas uzsonnánk kiegészítésében jeleskedett.

DSC_3210_v

Medvehagymás stangli

20 dkg rétesliszt

20 dkg finomliszt

20 dkg vaj

1 tojás

15 dkg tejföl

1,5 tk só

15 levél medvehagyma

tetején:

1 habart tojás

félmaréknyi szezámmag

A medvehagymát vékony csíkokra  vágom. A liszteket összeöntöm, majd hozzáadom a sót, a darabokra vágott vajat és az egészet alaposan elmorzsolom, anélkül, hogy túlságosan felmelegíteném a vajat. A homogén morzsához hozzáadom tejföllel elkevert tojást  és a medvehagymát, majd rugalmas tésztává gyúrom.

Lisztezett deszkára borítom a tésztát, majd ujjnyira nyújtom, s derelyevágóval ujjnyi csíkokra metélem. A stanglikat sütőpapíros tepsire fektetem, majd tojással lekenem és szezámmaggal megszórom. 195 fokra előmelegített sütőben sütöm, amíg finoman meg nem színesedik (nem sütöm rommá).

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply