Malactarja medvehagymaágyon
Hirtelen tavasz lett. Hétfőn a télikabátomban indultam neki a városnak, tegnap délelőtt a bőrkabátomra revidiáltam az öltözékemet, délután meg már csak egy panyókára vetett farmerkabát jellemezte a viseletemet. Tavasz van. Egyre jobban érzem magamon is, hogy napozni vágyom, ki a kertbe, el Szentendrére a biciklimmel, el bármerre…
Enni is már csak a tavaszit vágyom, sok zöldséget, grillezett húsokat, friss, nyárias hangvételű pitéket. A hétvégén már karalábélevessel kényeztettem magam, meg egy újabb medvehagymás csodával, aminek az egyszerűségében rejlik a zsenialitása.
Malactarja medvehagymaágyon (2 fő részére)
1/2 kg malactarja
2 tucatnyi medvehagymalevél
2 csipet tölgyfán füstölt maldon só
Egy üvegtepsi fenekére leterítek egy sornyi levelet, erre helyezem a sóval bedörzsölt tarját, végezetül jól be is takargatom egy kevéske medvehagymával. Alufóliát kerítek a tepsire, 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, úgy egy órára. Ekkor lekapom a fóliát, kevéske vizet öntök a hús alá, és addig sütöm, amíg egy kis színe nem lesz.