You are here: Home > Húúús, Vegasztro > Malactarja medvehagymaágyon

Malactarja medvehagymaágyon

Hirtelen tavasz lett. Hétfőn a télikabátomban indultam neki a városnak, tegnap délelőtt a bőrkabátomra revidiáltam az öltözékemet, délután meg már csak egy panyókára vetett farmerkabát jellemezte a viseletemet. Tavasz van. Egyre jobban érzem magamon is, hogy napozni vágyom, ki a kertbe, el Szentendrére a biciklimmel, el bármerre…

Enni is már csak a tavaszit vágyom, sok zöldséget, grillezett húsokat, friss, nyárias hangvételű pitéket. A hétvégén már karalábélevessel kényeztettem magam, meg egy újabb medvehagymás csodával, aminek az egyszerűségében rejlik a zsenialitása.

Malactarja medvehagymaágyon (2 fő részére)

1/2 kg malactarja

2 tucatnyi medvehagymalevél

2 csipet tölgyfán füstölt maldon só

Egy üvegtepsi fenekére leterítek egy sornyi levelet, erre helyezem a sóval bedörzsölt tarját, végezetül jól be is takargatom egy kevéske medvehagymával. Alufóliát kerítek a tepsire, 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, úgy egy órára. Ekkor lekapom a fóliát, kevéske vizet öntök a hús alá, és addig sütöm, amíg egy kis színe nem lesz.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.