You are here: Home > Édes élet > Csokoládés kuglóf

Csokoládés kuglóf

avagy a mikulások tora.

Idén szakítottam a hagyománnyal és már az ünnep alatt bedarálom a felesleges csokoládé mikulásokat, akik a lakás különböző pontjain fogják a port és rontják az összképet. Ennek örömére ma 10 dekányi télapó tért meg a Teremtőhöz, hogy a Nőknek finom uzsonnájuk legyen. (Innen üzenem Görgey Gábornak, hogy igenis létezik még az ozsonna fogalma.)

A recept rendkívül egyszerűre sikeredett, de ez semmit sem von le az elkészített mű értékéből.

DSC_1645_v

Csokoládés kuglóf

4 tojás

15 dkg cukor

10 dkg vaj

10 dkg csokoládé

1 dl narancslé

1 narancs héja

1/2 csomag, azaz 7 g sütőpor

13 dkg finomliszt

9 dkg rétesliszt

A vajat a tojások sárgájával habosra keverem, majd hozzáadom a cukort és azzal is átdolgozom. Ezután jöhet bele a narancslé, a reszelt héj, majd a sütőporral elkevert lisztkeverék és az apróra tördelt Mikulás. Az egészen finoman keverek néhányat, majd a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verem, s azt is a masszába forgatom. A tésztát kuglófformába töltöm és előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütöm.

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.