You are here: Home > Édes élet > Almás cobbler

Almás cobbler

Ma jó napom volt. Délelőtt átjött a barátnőm, hosszan beszélgettünk, majd elővarázsolt egy doboznyi vargányás spagettit, amihez én már előző este elmentettem egy szelet rózsaborsos, füstölt Maldon sóval és rozmaringgal gazdagított hátszínt, amihez hozzácsomagoltam a serpenyő aljában összegyűlt gazdag aromákkal teli vajat. Ezt most újraértelmeztem.

Amíg a tészta megfőtt, addig egy darabka vajat tettem a serpenyőbe, ezen megfuttattam egy kevés karikára szelt póréhagymát, majd jött az apró kockákra vágott hús és a leve, végezetül nagyjából 2 deci főzőtejszín. Ezt hagytam összerottyanni, sóztam, borsoztam, a kifőtt tésztát belehempergettem és tálaltam.

Ezek után valami könnyű desszertre vágytunk. Így esett a választásom a cobbler-re. Tulajdonképp a dolog egy tipikus morzsasüti, bár itt azért a tészta túlmutat a jelzés értéken.

Almás cobbler

4 méretesebb alma

1 narancs

2 ek cukor

1 csomagnyi vaníliás cukor

Tészta:

5 dkg finomliszt

8 dkg rétesliszt

1 tk sütőpor

5 dkg vaj

csipet só

1 bő ek cukor

1 tojás

Előveszek egy szufflé tálat. Az almákat megpucolom, cikkekre vágom, a cikkeket a szufflé tálba teszem. Ráreszelem a narancshéjat, a levét is az almákra csorgatom, cukort adok hozzá, aztán az egészet jól átforgatom. Fóliát teszek a tál tetejére és a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom, úgy fél órára.

Addig kikeverem a tésztát. A liszteket összekeverem egy teáskanál  sütőporral, sózom, a hideg vajjal elmorzsolom, majd ráütöm a tojást és lágy tésztává gyúrom.

Amikor kész az alma, akkor a tésztát óvatosan rákanalazom és újabb fél órára a sütőbe tolom. 

Fagylalttal vagy egy kis friss tejszínnel tökéletes.

(magába se rossz)

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.