You are here: Home > Nincs kategorizálva > Fánk reloaded

Fánk reloaded

Úgy tűnik a Nőknek bejött a fánk. Hét elején bennem sejlett fel, hogy már farsang van és akkor nosza, aztán a megmaradt olaj hasznosítása végett, Edömér tiszteletére is fánkot sütöttünk, majd vasárnap megkérdeztem – az épp előző napi sütésből árválló 3 fánkot reggeli gyanánt eltüntető – Nőket, hogy mi legyen a desszert, mire kórusban közölték, hogy fánk.

Fogok én vitatkozni?

Nem, inkább variáltam a tésztán. A kísérletezésemről mit sem sejtő Nők elégedettek voltak az eredménnyel, én meg legalább játszottam.

Fánk (b verzió)

65 dkg finomliszt

2,5 dkg élesztő

13 ek tej (nagyanyáink evőkanala)

1 ek rum

2 tojás sárgája

6 kk cukor

1 csipet só

10 dkg vaj

Az alapanyagokat a kenyérsütőgépbe teszem, hagyom, hogy alaposan megdolgozza a tésztámat. Mikor késznek ítéli, kiveszem, másfél ujjnyi vastagra nyújtom, nagy pogácsaszaggatóra kapok, a köreimet középen az ujjaim segítségével kiluggatom és egy nagy tálcára pakolom. A tálcát a 35 fokos melegítési funkción surrogó sütőmbe tolom és nagyjából fél óráig hagyom, hogy békességben keljen.

Egy serpenyőbe 2 ujjnyi olajat melegítek ( nem szabad, hogy túl forró legyen az olaj! ) és négyesével kisütögetem a fánkjaimat. Technikát illetőleg: első körben beteszem, fedem, várok, fordítok, nem fedem, várok, szűrőkanállal mentek, papírszalvétás tálcával alányúlok.

Tavalyi házi baracklekvárral, porcukorral kínálom.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.