You are here: Home > Édes élet > Aszalt barackos répatorta

Aszalt barackos répatorta

Orsi felém gurított egy virtuális hógolyót. Alapjáraton jobban örülnék egy valódi hógolyónak, de ez is megteszi. Hó ugyan nincs, de gyertyafény, szegfűszeg illat, művi csillagfény és hangulatteremtő zene akad dögivel. Pedig mennyivel többet érne egy kis friss, ropogós hó…

Ez van.

Orsi kérdése arra vonatkozott, hogy nálam mi a Lélekmelengetés definíciója.  Mi az, amire egy taknyosan nyúlós délután vágyom, mikor kint mállik az ég, hűvös van (az a csontig ható), vagy csak egyszerűen rossz a kedvem….vagy jó. Vagy épp olvasni készülök a kedvenc kanapésarkomban.

Én ilyenkor sütök. Vagy kekszre gyújtok. Kedv-, idő- és alapanyagfüggő.

A jelenleg futó kedvenc lélekmelegítőm:

Aszalt barackos répatorta

14 dkg répa (pucolt állapotban)

1,5 dl olaj

10 dkg aszalt barack

18 dkg rétesliszt

15 dkg cukor

1 tk őrölt szegfűszeg

1/2 csomag sütőpor

3 tojás

A répát megpucolom, lereszelem, a barackot apróra kockázom. A cukrot és a tojást habosra keverem, beleteszem a gyümölcsöt, zöldséget és hozzáöntöm az összes többi alapanyagot, majd az egészet egy szilikon kuglófformába öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben, úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.