You are here: Home > Vegasztro > Kukoricaropogós, kukoricafánk

Kukoricaropogós, kukoricafánk

A leveshez felhasznált kukoricából két maréknyi kimaradt. Ebből született a kukoricaropogós, amit Rose Elliot Nagy vegetáriánus szakácskönyvében találtam. A könyv egy kincsesbánya, nemsoká kimerítő elemzést is írok róla, addig csak saját boldogságomra forgatom és főzök belőle. Az eddigi tesztek azt mutatják, hogy a könyv nem csak ránézésre jó.

Kukoricaropogós

25 dkg kukorica

1 tojás

2,5 dkg finomliszt

frissen őrölt fekete bors

A kukoricához hozzáadom a tojás sárgáját. Átkeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sót és a fekete borsot. Ezzel is átforgatom. Ezután a fehérjét habbá verem s nem meglepő mód ezzel is átforgatom. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítek, majd kanálnyi adagokat szaggatok a kukoricás krémből és az olajba teszem. Átforgatva aranybarnára sütöm. Papírtörlős tányérra szedem. Majd snidlinges tejföllel kínálom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Kukoricaropogós, kukoricafánk”

  1. Kriszti szerint:

    Isteni vacsora lett belőle!!! Nagyon szépen köszönöm a receptet! :-)