Kukoricaleves
Rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető és még finom is. A téli zegernyében szinte kötelező. A kukoricalevest mindenkinek csak javasolni tudom, nálunk a Nőknek régóta nagy kedvence, amit nem is csodálok.
Kukoricaleves
50 dkg kukorica
2 nagyobb vöröshagyma
1 ek olíva olaj
1 ek vaj
2 l víz
2 dl tejszín
só
frissen őrölt fekete bors
A hagymát apróra vágom. Az olajat és a vajat egy lábasban felmelegítem, majd a hagymát lassan megdinsztelem. Az üveges hagymára rádobom a kukoricát és vízzel felöntöm. 15-20 percet főzöm, majd hozzáadom a tejszín és egy botmixerrel a lehetőségekhez képest jól elkrémesítem. A kész krémet sózom és alaposan megborsozom és rögvest tálalom. Sajtos pirítós kínálok mellé.








