You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér > Kukoricaleves

Kukoricaleves

Rendkívül egyszerű, gyorsan elkészíthető és még finom is. A téli zegernyében szinte kötelező. A kukoricalevest mindenkinek csak javasolni tudom, nálunk a Nőknek régóta nagy kedvence, amit nem is csodálok.

Kukoricaleves

50 dkg kukorica

2 nagyobb vöröshagyma

1 ek olíva olaj

1 ek vaj

2 l víz

2 dl tejszín

frissen őrölt fekete bors

A hagymát apróra vágom. Az olajat és a vajat egy lábasban felmelegítem, majd a hagymát lassan megdinsztelem. Az üveges hagymára rádobom a kukoricát és vízzel felöntöm. 15-20 percet főzöm, majd hozzáadom a tejszín és egy botmixerrel a lehetőségekhez képest jól elkrémesítem. A kész krémet sózom és alaposan megborsozom és rögvest tálalom. Sajtos pirítós kínálok mellé.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.