You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > KNRDY

KNRDY

Nincs is csodálatosabb dolog, mint november végén a napsütötte belvárost járva azon mélázni hol egyen az ember valami igazán finomat. Az ilyen típusú lélekkényeztetésre főleg a nők hajlamosak, de azért az étel része a legtöbb férfit is lázba hozza.

Szóval süt a nap, az időjárás október elején ragadt 15 fokában élvezet a belvárost róni, s mélázni az ideális helyről. Ahol jó lenni, nagy ablakokon nézni a sárguló faleveleket, a tovasiető turistákat, élvezettel beleveszni az étlapba, kíváncsian várni a rendelésünket;  félrefordulva, kávét iszogatva olvasni, beszélgetni, lenni.

Múlt szerdán találtam egy teret. Egy olyan teret, amiben mindez adott volt.

Sokszor azt gondoljuk a jó konyhához elég a jó alapanyag, az igényes elkészítés, egy megfelelő szerviz és kész. De nem, a jó konyhához kell egy hívogató tér, amely befogad, helyet és időt ad az étkezéshez. A többi már csak ezután következik.

A KNRDY (ejtsd, ahogy akarod, mondjuk Konrády) ilyen. A Sütő házaspár keze munkáját dicsérő enteriőr rabul ejtően kellemes. Visszafogott, elegáns és mégis csupa játék. A bejáratnál lévő mozaik és az azzal szemben elhelyezett szemléltető eszközként funkcionáló hűtő, a bár melletti falon lévő hatalmas grafika, valamint a vendégtér megvilágítására hivatott lámpák élővé teszik az egyébként letisztult teret.

A másfél hónapja nyitott étterem profilja az igazi steak. A kompromisszummentes minőség, ami ugyan az árakon érződik, de az eredmény garantált. A profi, nemzetközi személyzet mögött a legjobb technika és a Konrádytól már megszokott minőségi húskínálat áll.

Az igazi steakvacsorák mellett azonban az étterem mást is kínál: a belváros dolgozói számára szendvicseket, elvihető salátákat, helyben készített péksüteményeket, míg a ráérősebbek számára pazar választékból gazdag reggelit.

A tisztességes, teljes angol reggeli mellett ehetünk Egg Benedict-et, van Porridge, de – hogy a francia konyha se maradjon ki a sorból – Croque Monsieur és Madame is akad az étlapon.

Az igazi kényeztetés azonban vacsoraidőbe jön el. Kérhetünk szimpla marhahúsból készített hamburgert, vagy benevezhetünk a milliárdosok hamburgerének becézett és nevéhez hűen árazott Wagyu marjából készített pogácsát rejtő, Rougie libamájjal gazdagított hamburgerre, kérhetünk borjú ribeye-t, vagy Angus marhából, Wagyu-ból készített verziót, vagy kényeztethetjük magunkat egy tisztességes filet mignon-nal is.

A KNRDY-t érdemes kipróbálnia azoknak, akik az igaz steak-élményre vágynak , s azoknak is, akik már ismerik a tökéletes húst és újra élvezni szeretnék.

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “KNRDY”

  1. Laci Pocsaji szerint:

    Pazarul néz ki a KNRDY Palm Desert-böl CA.nézve a képeket Pâr honap mulva meglátogatunk Györgyi Laci