You are here: Home > Húúús, Reggel, este > Wrap

Wrap

Szombat este sokáig faggattam a férjem, hogy mit is szeretne vasárnap ebédelni. Egyetlen konkrét ételt sem mondott csak annyit, hogy natúr húsra és sok-sok salátára vágyik. Másnap reggel Annával elmentünk bevásárolni, s egyszer csak rábukkantam egy csomag wrap lapra.

A wrap néhány éve jelent meg a magyar gyorséttermek kínálatában, magában hordozva az “egészséges szendvics” illúzióját. A gondosan fotózott és annál is nagyobb odafigyeléssel manipulált fotók szinte lehelték magukból a karcsúság ígéretét, s azt is megpróbálták elhitetni a vásárlókkal, hogy gazdag, minőségi beltartalommal bírnak. Ám a valóságban elrághatatlan és hideg lapok között némi – a lap megpuhítását célzó – szósz és igen kevés töltelék lapult, ami ráadásul, csak a tésztatölcsér egyharmadát volt hajlandó kitölteni. A maradék részben a sokszorosan összehajtott lap pihent.

A mexikói burrito alapokon nyugvó, wrapként a 80-as években debütált szendvics azonban jól is elkészíthető, úgy, hogy nem csalódás, hanem kifejezett élmény a fogyasztása. A burritoval ellentétben a wrapot már nem köti a nemzeti identitás, a benne foglalt alapanyagok között nem kell szerepelnie a babpürének vagy a kukoricának. Azzal töltjük, amivel kedvünk tartja.

A mi wrapunk az alábbiakból tevődött össze:

Saláta:

1/2 fej jégsaláta

2 marék rukkola

2 marék madársaláta

2 hámozóval vékonyra szelt répa

10 dkg reszelt füstölt sajt

Hús:

50 dkg tarja

4 tojás

4 paradicsom

10 dkg kuszkusz

3 füge

A tarját tokányhúsnak megfelelő csíkokra vágom, majd sózom, borsozom és olíva olaj- vaj keveréken ropogósra sütöm. A tojásokat héjában megfőzöm, majd felszeletelem és egy tálra rendezem. A paradicsomot vékony cikkekre metszem. A kuszkuszt sózom, zöldfűszerekkel keverem, majd forralt vízzel felöntöm (egy ujjnyival öntöm túl a tálban lévő kuszkuszt) és fedő alatt hagyom párolódni. A fügéket is kisebb darabokra vágom.

Végezetül előszedem a wrap lapokat, minden tálat az asztalra teszek, előszedem az édes chili szószt, a ketchupot, a tabascot, majd az asztalhoz hívom a családot. A többi már csak rajtuk múlik.

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.