Diós kuglóf
Szombat délután mini gasztrobloggerina-talákozó volt nálunk, férjekkel és csemetékkel tarkítva. A következő generáció nagyon hamar hangot talált egymással, a felnőtt bangázs női tagjai ott folytatták, ahol abbahagyták, a férfiak meg csatlakoztak a társalgáshoz.
Nagyon kellemesen átbeszélgetett, borozott, sütizett délutánunk volt.
Eszterék túróhabos képviselőfánkot hoztak, én meg átértelmeztem a tejfölös pogácsámat, és sütöttem egy diós kuglófot.
Diós kuglóf
11 dkg vaj
2 ek rum
22 dkg porcukor
6 tojásfehérje
11 dkg darált dió
11 dkg grízes liszt
1 csomag sütőpor
1 marék mazsola
A lisztet összekeverem a sütőporral, a dióval és a cukorral, elkeverem
a megolvasztott vajjal, a rummal és a tojásfehérjék kemény habjával.
Szilikonos kuglóf formában 185 fokon sütöm. Tűpróbáig.
(A képet Esztertől kértem kölcsön, ő legalább lefotózta. )