You are here: Home > Édes élet > Aszaltbarackos kuglóf

Aszaltbarackos kuglóf

Jön az újabb gasztropara… Húsvét.

Furcsa, valahogy ennek az ünnepnek
a kapcsán nem fog el az a fajta viszketés, ami – karácsonykor – már 3
héttel az ünnep előtt a konyhába űz. Most annyi az új, olyan szépen
színesedik a piaci paletta, hogy nem érzem a kényszert, hogy egy ünnep
apropóján beköltözzek a konyhába. Persze azért játszani most kedvem
támad. Így kalácsok és kuglófok terén kísérletezgetek.


Aszaltbarackos kuglóf

45 dkg finomliszt

4 dkg vaj

8 dkg cukor

2,7 dl meleg víz

7 g szárított élesztő

10 dkg aszalt sárgabarack

4 dkg mandula

A lisztet összekeverem a cukorral, élesztővel, a barackokat négybe metélem, a mandulát aprítom, majd a megolvasztott vajjal és a vízzel összeeresztve a kenyérsütő Dagasztás funkciójára bízom.

Másfél óra elteltével egy szilikonformába öntöm a tésztám és hagyom kelni, amíg a sütő felfűti magát 185 fokra.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.