Rozmaringos csirkés gnocchi
Piszke napokban feltett gnocchi receptje azonnal belopta magát a szívembe. Először a fotó, aztán a recept bűvölt el. Épp ezért tegnap reggel gyorsan be is szereztem a hozzávalókat és az egyszerű recept további egyszerűsítésével pikk-pakk remek ebédet kreáltam magamnak.
Csirkés, tejfölös gnocchi
35 dkg csirkemell filé
50 dkg konyhakész gnocchi
5 dkg vaj
2 dl tejföl
20 szál friss rozmaring
2 ek olíva olaj
1 maréknyi reszelt keménysajt
A hús harapásnyi darabokra metélem. Egy üvegtepsit a platnira teszek, ebbe öntöm az olajat, amin kifehérítem a húst, majd hozzáadom az apróra vágott rozmaringot, kicsit sózom. Beleöntöm a gnocchit is, s a vajjal együtt néhány percig pirítom (folyamatosan mozgatva, hogy a nudli ne ragadjon le). Végül tejfölt kanalazok rá, kis sajtot reszelek a tetejére, átforgatom, s a 180 fokos sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a nudlik meg nem színesednek.