You are here: Home > Krumplis, Tészta, de fő > Rozmaringos csirkés gnocchi

Rozmaringos csirkés gnocchi

Piszke napokban feltett gnocchi receptje azonnal belopta magát a szívembe. Először a fotó, aztán a recept bűvölt el. Épp ezért tegnap reggel gyorsan be is szereztem a hozzávalókat és az egyszerű recept további egyszerűsítésével pikk-pakk remek ebédet kreáltam magamnak.

Csirkés, tejfölös gnocchi

35 dkg csirkemell filé

50 dkg konyhakész gnocchi

5 dkg vaj

2 dl tejföl

20 szál friss rozmaring

2 ek olíva olaj

1 maréknyi reszelt keménysajt

A hús harapásnyi darabokra metélem. Egy üvegtepsit a platnira teszek, ebbe öntöm az olajat, amin kifehérítem a húst, majd hozzáadom az apróra vágott rozmaringot, kicsit sózom. Beleöntöm a gnocchit is, s a vajjal együtt néhány percig pirítom (folyamatosan mozgatva, hogy a nudli ne ragadjon le). Végül tejfölt kanalazok rá, kis sajtot reszelek a tetejére, átforgatom, s a 180 fokos sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a nudlik meg nem színesednek.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.