You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Két új Bib Gourmand Étteremmel gazdagodik a MICHELIN Guide Hungary 2025 – Tíz új hely a válogatásban!

Két új Bib Gourmand Étteremmel gazdagodik a MICHELIN Guide Hungary 2025 – Tíz új hely a válogatásban!

Október 9-én mutatták be a MICHELIN Guide Hungary 2025-ös válogatását, amely összesen 78 kiemelkedő éttermet sorakoztat fel, bizonyítva a magyar gasztronómia töretlen fejlődését és sokszínűségét. A válogatás idén tíz új étteremmel bővült, közülük ketten friss Bib Gourmand minősítést kaptak, amely a kiváló minőségű, elérhető árú konyhát ismeri el.

michelin_v

Budapesten két új Bib Gourmand

A két új Bib Gourmand étterem ismét a fővárosban kapott helyet, emelve ezzel a minősített, pénztárcabarát vendéglátóhelyek számát. A díj Gwendal Poullennec, a MICHELIN Guide nemzetközi igazgatója szerint elismeri elkötelezettségüket a kiváló minőségű, elérhető árú gasztronómia iránt.

A Cabrio egy csendes városi téren megbújó, természetes borbár, vintage hangulattal és zöldellő terasszal. Természetes borok gondosan összeállított kínálatát merész, szezonális kis tányéros fogások kísérik – például égett zeller carpaccio vagy sebes pisztráng tatár zöld gazpachóval. A hely az ízre fókuszáló, megosztható ételei révén a laza vacsorázók kedvencévé válhat. A 94′ Konyha & Bar vibráló, vietnámi gyökerekkel rendelkező ételeket kínál minimalista, barátságos környezetben. Kreatív menüjében megtalálható az illatos pho és a ház specialitása, a 94′ Gohan – marhahús, sült rizs és XO-szósz fúziója. A központi bár, a nyitott konyha és a fesztelen hangulat teszi teljessé az élményt.

Ezzel együtt a Bib Gourmand éttermek száma 13-ra emelkedett.

Megtartott csillagok és Green Star újdonság

A csillagos éttermek terén a stabilitás jellemzi a válogatást: A Platán Gourmet (Tata) és a Stand (Budapest) magabiztosan tartotta két Michelin-csillagos minősítését. A nyolc eddigi egy Michelin-csillagos étterem is újra megkapta elismerését, köztük a budapesti Babel, Borkonyha Winekitchen, Costes, essência, Rumour by Jenő Rácz, Salt és az esztergomi 42. Kiemelt figyelmet kap az őriszentpéteri Pajta, amely az egy Michelin-csillag megtartása mellett újonnan csatlakozott a MICHELIN Green Star Community közösségéhez. A Green Star a tudatos működés és a környezeti hatás csökkentésére irányuló kezdeményezések elismerése. A Green Star Community immár hat éttermet számlál Magyarországon.

Különdíjak: Rátkától Budaörsig

A Guide hagyományos gasztronómiai elismerései mellett idén is átadtak négy különdíjat is, amelyek az éttermi élményt felejthetetlenné tevő kiemelkedő szakembereket jutalmazzák: Opening of the Year Award (Év Nyitása Díj): Gerák Máté, Padi, Rátka. A Tokaj-hegyaljai borászat étterme a modern konyhaművészet és a helyi alapanyagok harmóniájával hódít. Fiatal Chef Díj: Pallag Dávid, Rutin, Budaörs. Szenvedélyes, hagyományos családi recepteket újragondoló konyhája kapott elismerést. Service Award (A legjobb Kiszolgálásért): Ráduly Róbert és csapata, UMO, Budapest. A latin-amerikai étterem barátságos, kiváló csapatmunkát bemutató kiszolgálása emelkedett ki. Sommelier Díj: Varga Norbert, Stand, Budapest. Karizmájával, humorával és szenvedélyes, de közvetlen borkínálatával nyűgözte le az ellenőröket. Összességében a 2025-ös válogatás ismét megerősíti a magyar gasztronómia nemzetközi színvonalát, összesen 78 ajánlott éttermet listázva, amelyek közül 10 idén került be először a Guide-ba. A teljes válogatás 36 budapesti és 42 vidéki éttermet tartalmaz.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.