You are here: Home > Termékekről > Adjunk formás keretet a szemünknek! – az igényesen szép szemöldök titka

Adjunk formás keretet a szemünknek! – az igényesen szép szemöldök titka

A divat nagy úr. Nem is gondolnánk, hogy ahogy a hajszín, a haj formája, úgy a szemöldök dússága, színe, formája is időről-időre változik. Emlékezzünk csak meg Garbo és Dietrich szemöldökére, a rajzolt, egymástól távolról induló, kíváncsi vagy inkább örökké riadt tekintetet eredményező ívére, de szó eshet akár Frida Kahlo burjánzó, természetes szemöldökéről is, amely olyan szinten vált az alkotó védjegyévé, hogy egy farsangon is bőven elég egy hangsúlyosabb szemöldökfestés meg néhány szál középre és a színes rózsakoszorúval kiegészítve már kész is a Frida Kahlo jelmezünk.

A szemöldökünk – mint fentebb láthattuk – meghatározó eleme az arcnak, amely alapvetően keretezi a tekintetet. Sokban hozzájárul a karakterünkhöz: színe, formája, íve sokat elárul rólunk. Ezért nem mindegy, hogy hogyan ápoljuk, formázzuk, rajzoljuk át és újra vagy épp egészítjük ki, tesszük hangsúlyosabbá, adunk neki jobb és szebb megjelenést.

Ennek számos módja létezik, vannak hand made megoldások, szemöldökceruzák, festékek, az a rettegett és örökké éltetett csipesz, a különféle fésűk, zselék, pengék, ollók, attól függően ki milyen alappal rendelkezik és mi a megvalósítani kívánt szemöldök-módi.

Persze tartósban is összefutottunk már mindennel, éppen ezért ezen a területen óvatosabban is mozgunk, amíg (a csipesz és a penge kivételével) az otthoni, napi formázást könnyedén elengedhetjük, a tartós szemöldökformázás bizony jó ideig velünk marad.

Ezért érdemes jó technológiát és jó szakembert választani. A microblanding technológiának sokan hódolnak, nem kis nevek érzik úgy, hogy ez az igazi számukra, Madonna, Helen Mirren vagy épp Jennifer Aniston megjelenését is ez a szemöldökformázási technika egészíti ki.

nagyk_2Hazánk egyik legismertebb microblanding szakértője Nagy Kinga (Nagy Kinga Permanent Makeup Studio), aki szívesen mesél arról, mi is a microblanding és miért érdemes ezt a módszert választani, ha tartós, szép és természetes eredményt várunk. “A microblanding egy ősi, Ázsiából származó, manuális sminktetováló technika. Egy mikróméretű tűkből álló tűsorral, apró vágásokon keresztül juttatjuk be a pigmentet a bőr megfelelő rétegébe. Az összes sminktetováló technika közül ezzel lehet elérni a legtermészetesebb eredményt. A szálak vastagságát és színét, illetve irányát teljesen az eredetiekhez igazítjuk, így lesz tökéletes harmóniában az arccal. Ettől pedig a tükörbe nézve szinte meg sem lehet mondani, melyik az igazi szőrszál és melyik a kapott.” – mondja Nagy Kinga.

Ezzel a technikával alapvetően nem új szemöldök rajzolása a cél, hanem a már meglévő, saját adottságok megfelelő kiemelése, annak korrigálása, vagy épp dúsítása. Ennek a technikának és Kingának köszönhetően a kapott szemöldök nem fog eltérni a vendég arcának karakterétől. Önmaga marad, csak egy szebb verzióban. 

nagyk_1Minden kezelés konzultációval kezdődik, Nagy Kinga és csapata a vendéggel közösen átbeszéli a technikákat, a formákat és azt, mi is lenne a legmegfelelőbb a számára. Ezt követően egy érzéstelenítőt tartalmazó lapocskát helyeznek a kezelendő területre. Amíg az hat, addig jöhet is a tervezés, az ideális szemöldökforma felrajzolása. Amennyiben mindenki elégedett a látottakkal, már indulhat is a szemöldöktetoválás. A kész szemöldök nem igényel ápolást, a vendég egy tanúsítványt kap a kezelésről, amely tartalmazza, hogy mikor és milyen technikával készült a microblandingje. A microblending szemöldök tartóssága nagyjából 1,5 év, de az első kezelést követő 4-12 héten belül – amennyiben szükséges – következhet egy korrekció. 

“A korrekcióra azért van szükség, hogy az első gyógyulást követően ellenőrizzük, hogy biztosan tökéletes legyen. Én mindig az mondom, hozzáadni tudunk, elvenni már nem, így picit alálövök a színbe és a fazonba is elsőre, ezért korrekción általában ezzel van dolgom, hogy sötétítünk és vastagítunk, de így fokozatos a változás és a vendégek is hálásak  érte.” – mondja Kinga.

Kinga most ráadásul egy igazán nemes feladatra vállalkozott, olyan hölgyek jelentkezését várja, akik valamilyen betegség miatt elvesztették a szemöldökszőrzetüket. A jelentkezők közül pedig kisorsol majd három hölgyet, akiknek visszaadja az elvesztett szemöldökszőrzetüket microblading technikával, díjmentesen.

A jelentkezés feltételei a Nagy Kinga Permanent Makeup Studio instagram oldalán olvashatók!

Jelentkezési határidő: 2024. február 25, éjfél

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.