Kókuszos szelet
A kókusz soha nem volt nagy barátom, de ez a sütemény úgy ahogy van jó. Kókuszostul, mindenestül s a tetejében igen egyszerű elkészíteni. Nálunk most a szilveszteri süteménykínálat részét képezte és elsőként fogyott el.
Kókuszos szelet
23 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 tk vanília esszencia
4 nagyobb tojás
18 dkg cukor
2,2 dl olaj
csipetnyi só
A cukrot a tojással habosra keverem. Hozzáadom az olajat, az esszenciát. A lisztet elkeverem a sütőporral, hozzáadom a sót, majd a lisztes keveréket egy habverővel óvatosan a tojásos masszához adom. A homogén tésztát egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, elsimítom, majd 190 fokon tűpróbáig sütöm.
Amíg sül a tészta, addig egy forralóban 6 ek áfonyalekvár 6 ek vízzel sziruppá főzök. A kész süteményt ezzel locsolgatom, majd rögvest megszórom kókuszreszelékkel.







