You are here: Home > Édes élet > Kókuszos szelet

Kókuszos szelet

A kókusz soha nem volt nagy barátom, de ez a sütemény úgy ahogy van jó. Kókuszostul, mindenestül s a tetejében igen egyszerű elkészíteni. Nálunk most a szilveszteri süteménykínálat részét képezte és elsőként fogyott el.

Kókuszos szelet

23 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor

1 tk vanília esszencia

4 nagyobb tojás

18 dkg cukor

2,2 dl olaj

csipetnyi só

A cukrot a tojással habosra keverem. Hozzáadom az olajat, az esszenciát. A lisztet elkeverem a sütőporral, hozzáadom a sót, majd a lisztes keveréket egy habverővel óvatosan a tojásos masszához adom. A homogén tésztát egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, elsimítom, majd 190 fokon tűpróbáig sütöm.

Amíg sül a tészta, addig egy forralóban 6 ek áfonyalekvár 6 ek vízzel sziruppá főzök. A kész süteményt ezzel locsolgatom, majd rögvest megszórom kókuszreszelékkel.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.