Stiltonos máktallér
Megint esik…nyúlik és sötét is van. Ezek azok a délutánok, amikor valahogy egyszercsak ott állok a konyhában, előttem a mérleg és épp valami új finomságot próbálok alkimista módjára összeeszkábálni.
Hétvégén összeszedtük, hogy mi mindent fogunk megsütni az ünnepek előtt és erős hiány mutatkozott a sós aprók frontján. Pogácsához nincs hangulatom, a negyed kiló sajt, vaj, liszt receptet meg már unalomig variáltam. Valami újra vágytam.
Stiltonos máktallér
10 dkg finomliszt
1 ek mustár (nem túl aromás)
frissen őrölt bors
1 ek darált mák
1 ek kukoricagríz
10 dkg stilton
8 dkg vaj
pici só
Az alapanyagokat összemorzsolom, a sajtot apró kockákra vágva adom a tésztához, majd az egészet összedolgozom. Hengert formázok belőle, szeletekre vágom és azokat ráfektetem egy sütőpapíros tepsire. 180 fokon enyhén aranybarnára sütöm. Nagyon finom sós keksz lesz belőle.