You are here: Home > Sör és korcsolya > Stiltonos máktallér

Stiltonos máktallér

Megint esik…nyúlik és sötét is van. Ezek azok a délutánok, amikor valahogy egyszercsak ott állok a konyhában, előttem a mérleg és épp valami új finomságot próbálok alkimista módjára összeeszkábálni.

Hétvégén összeszedtük, hogy mi mindent fogunk megsütni az ünnepek előtt és erős hiány mutatkozott a sós aprók frontján. Pogácsához nincs hangulatom, a negyed kiló sajt, vaj, liszt receptet meg már unalomig variáltam. Valami újra vágytam.

Stiltonos máktallér

10 dkg finomliszt

1 ek mustár (nem túl aromás)

frissen őrölt bors

1 ek darált mák

1 ek kukoricagríz

10 dkg stilton

8 dkg vaj

pici só

Az alapanyagokat összemorzsolom, a sajtot apró kockákra vágva adom a tésztához, majd az egészet összedolgozom. Hengert formázok belőle, szeletekre vágom és azokat ráfektetem egy sütőpapíros tepsire. 180 fokon enyhén aranybarnára sütöm. Nagyon finom sós keksz lesz belőle.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.