You are here: Home > Termékekről > NovAge: minden bőrnek adjuk meg, ami neki jár!

NovAge: minden bőrnek adjuk meg, ami neki jár!

Ötödik születésnapját ünnepli a NovAge, az Oriflame professzionális bőrmegújító, regeneráló termékcsaládja, amelyben minden korosztály megtalálhatja az életkorának, arcbőrének megfelelő termékeket. Az arcápolás sok esetben divatnak tűnik, fel-feltűnnek mindig új eszközök és mindent megváltó alapanyagok, holott ahogy nincs pirula, amitől egy éj alatt leolvad rólunk a fölösleg, úgy az arcápolás sem egyik napról a másikra működik.

A szépségápolás és ebben különösen az arcápolás is egy hosszú, gondosan felépített folyamat, amelynek sikeressége a folytonosságában és az alapanyagok tudatos használatában rejlik. Persze semmi nincs kőbe véve (néhány rutinszabályt kivéve), behozhatók újabb és újabb termékek, a bőrünk válaszai alapján finomítható a rutin, az egyedi problémák kezeléséhez beengedhetünk még alapanyagokat, de a lényeg akkor is az, hogy folyamatosan tisztítsuk, hidratáljuk és tápláljuk a bőrünket, az életkorunknak megfelelően.

A bőrápolás mikéntjéhez szerencsére ma már számtalan hiteles, szakértői forrásból támponthoz juthatunk, a hatóanyagok, a rutin kialakítása ma már senki számára nem jelenthet megugorhatatlan akadályt, de sokszor azért – ha csak nem kozmetikus az ember – mégis megvan a lehetőség az elbizonytalanodásra.

Ebben nyújt nagy segítséget a NovAge, amelynek gondosan összeállított szettjei leveszik a terhet a vállunkról, nem kell a drogériákban téblábolni, nem marad ki semmi egy jó induló rutinból, az Oriflame fogja a kezünket és a bőrünknek, korunknak megfelelő választ ad.

Ó, azok a húszas évek!

Még fenekünkön a tojáshéj, ki gondolná, hogy már itt az ideje egy kicsit előre dolgozni, hogy az üdeség nyomai minél tovább ott maradjanak az arcunkon. Ebben a korban sokan még a kamaszkor utolsó pattanásaival vívják meg harcukat, és jellemző módon a vízhiány az, ami ennek a kornak az arcbőrét érinti, azaz hidratálni kell és célzottan, speciális termékekkel tisztává varázsolni az arcot.

A sokat megélt harmincasok

Talán az egyik legsűrűbb évtizedünk, amikor igenis tenni kell már a bőrünkért. Még sok mindent ingyen ad a genetikánk, de érdemes odafigyelni. Ebben a korban válik láthatóvá a bőr öregedése, amelyet egy jól felépített rutinnal nagyon gyorsan és hatékonyan mulaszthatunk el, szoríthatunk vissza. A finomabb ráncokat kezelhetjük hialuron savval, illetve a kollagéntermelés szempontjából is hatékony peptidekkel, sőt növényi őssejtkivonatokkal is tovább lassíthatjuk a látható ráncok kialakulását.

A tudatos negyvenesek

A bőrünk negyven felett már jelez. Nem csak fakó és vízhiányos tud lenni, hanem a reggeli ragyogás is elvész, ha nem törődünk vele megfelelőképp. Szerencsére van mivel tenni a jó ügy érdekében, a korábban felsorolt alapanyagok mellett bevethetjük az elasztint és a retinolt is, amelyek segítenek a kontúrok és a bőr rugalmasságának fenntartásában. A retinol mellett a kollagén termeléshez olyan csodaszerek is hozzájárulhatnak, mint a nyáriorgonából nyert növényi őssejtkivonattal -, akkor sikeresen lassíthatjuk a bőröregedés folyamatát.

A gondos ötvenesek

Akik már pár évtizede odafigyelnek a bőrükre, azok tudják, hogy mit kell még betenni a rutinba, hogy a bőr egészségét megőrizzék. A sokak életét megkeserítő pigmentfoltokra ekkor már nagyobb az esély, a bőr is egyre hajlamosabb a vízhiányos állapotra. Szerencsére ma már vannak olyan krémek, amelyekkel a kollagéntermelés fenntartható a bőrben, és bővel akadnak olyan szérumok, amelyek segítenek elhalványítani a pigmentfoltokat és bőséggel akadnak olyan fényvédők és magas SPF-fel rendelkező nappali krémek, amelyek segítenek megelőzni a foltok kialakulását.

A korosztályoknak szóló rutinok mellett egyes bőrhibák célzott kezelésére is érdemes odafigyelni. Az adott problémát kezelő szert rendszerint könnyedén be lehet építeni a rutinba, de minden esetben figyeljünk oda arra, hogy mit bír a bőrünk. Ha kipirosodik, kipattogzik, akkor változtassunk a stratégián, nézzük meg, hogy melyik szérumokat nem szerencsés egy napon használni, osszuk el őket a hét rutinjai között.

A kiegészítő kezelésekhez is remek megoldásokat kínál a NovAge, amely az egyenletesebb bőrszínhez, a ragyogó arcbőrért (és nem utolsó sorban a halványabb pigmentfoltokért) javasolja a C-vitaminos kúrát. A 10%-os C vitamin szérum ügyesen meggátoljaa bőrünk a melanin termelését, ezzel  biztosítva az egyenletes bőrtónust.

A már említett csodaszer, a retinol igen magas hatóanyag koncentrációban, 1,1%-os retinol cseppek formájában lehet a segítségünkre. Ez a csodaszer látványosan helyreállítja a bőr víztartalmát (állandó használat mellett), serkenti a bőrünk sejtmegújulását és bőrünk felszínének textúrájában is jelentős javulást eredményezhet.

A retinolhoz hasonló hatású peptidekkel szintén sokat tehetünk a bőrünk megújításáért, a bőrfeszesítést a peptide-ben gazdag ampullákkal tudjuk elérni.

A nagyágyúk mellett a minden bőrrel csodát tevő niaciamide-ról sem szabad megfeledkezni, amely egy komplex összetevőjű fátyolmaszkkal vihetünk fel a bőrünkre, hogy az még hidratáltabb és egészségesebb legyen.

Bár elsőre talán kissé bonyolultnak tűnik, az arcápolási rutint bármikor el lehet kezdeni. Ne halogassuk, vágjunk bele, kezdjük egy egyszerű, jó alapokra épülő NovAge rutinnal, legyünk következetesek és kitartóak: és a várt eredmény nem marad el.

novage_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.