You are here: Home > Termékekről > Shein – talmi csillogás vagy valódi minőség?

Shein – talmi csillogás vagy valódi minőség?

A Sheinnel először karantén idején találkoztam, mint a legtöbb barátnőm, ismerősöm. Az oldal nem véletlenül ekkor lett nagyon felkapott, mivel mindenki ráállt – a karantén miatt – az online vásárolgatásra, rendelésre, úgy, ahogy én is.

Tiktokon láttam róla rengeteg videót, ahogy unboxingolják a velünk egyidős tini lányok a mostanság nagyon trendi ruhákat, és nekem, aki imád vásárolni, az online rendelés tökéletes kiskapunak bizonyult ebben a bezártságban, és elkezdett érdekelni az oldal.

Első körben Laura barátnőm rendelt onnan, aki nem volt valami elégedett, ami furcsának tűnt, mivel a többi barátnőm áradozott a Sheinről, így nem tudtam, hogy akkor most érdemes-e rendelni vagy sem.

shein-logo

Nekem kellett utánajárni: a szülinapi pénzem félretéve belevetettem magam a vásárolgatásba, hogy magam bizonyosodjak meg az oldal minőségéről. A választás hosszadalmas procedúra volt, mivel rengetegféle áru van és az egyes kategóriákban is ezernyi darab, hatalmas a választék. A ruhákkal kapcsolatban a mérettáblázat megbízható, plusz a vevők tudnak saját képet csatolni a termékekhez, így pontosan látni, kinek melyik méret kicsi illetve nagy, és mi az, ami éppen passzol.

A rendelésemet követően nagyjából 10 nap alatt ideértek a kiválasztott ruháim, körülbelül 2000 forint postaköltség fejében. Nagyon elszomorodtam, amikor megláttam a választott ruháim anyagát. Eleve azt gondoltam, hogy ez egy AliExpress-féle minőségű, talán árnyalatnyit jobb oldal, de – ennyi pénzért és ekkora felkapottság mellett – többet vártam tőle.

shein4Két véglete van a Sheinnek az egyik a nagyon olcsó “szinte már utánad dobják”, körülbelül 2 dolláros kis extra kinézetű topok, a másik pedig a hihetetlenül túlárazott, 20-25 vagy akár 30 dolláros -ugyanúgy rossz minőségű – műszálas pólók. Őszintén, nem tudom, mitől függ, de meggyőződésem hogy a hasukra ütve írtak hozzájuk árat. A legtöbb pólón már a képeken látszik, hogy teljesen műszálas az egész, a croptopok nagyon vékony, gyenge anyagúak, de a vastagabb anyagokból sem megy az alkotás, a pulcsin, amit rendeltem látványosan ferde a varrás. Persze ki lehet fogni jó darabokat, de nagyon sok rosszba is bele lehet nyúlni sajnos.

Viszont tény, hogy legalább kiegészítőkben valóban erős az oldal. Számtalan stílusban találni táskákat, bizsukat, napszemüvegeket, öveket, telefontokat, bucket hatokat, amikből rendeltem is. Ezekkel nem is volt baj, imádom őket. Ettől függetlenül nem hinném, hogy a jövőben rendelni fogok innen, csalódni nem csalódtam, csupán beigazolódott az elképzelésem az egészről. Ajánlani annak tudom, aki valamilyen fotózásra szeretne ruhákat, mert ahhoz tényleg elég extrák és színesek a kínált termékek, csak a mindennapi viselést bírják nehezen.

(szerző: Hildebrand Zsófi)

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.