Újabb nemzetközi szakmai elismerésben részesült a chocoMe
Lassan megszokjuk, hogy nincs olyan év, amikor a Chocolate Award díjátadóján ne szólítanák – akár virtuálisan is – többször dobogóra Mészáros Gábort. Idén sincs másképp, a helyzetre való tekintettel kissé nehézkes bírálati folyamat eredményeként most is hasonlóan vélekedtek az ítészek, mint eddig: amit Gábor csinál, az megérdemli az elismerést.
Az idei nyár és a Chocolate Awards kelet-európai versenye ugyanis igazi díjesőt hozott: a magyar manufaktúra összes nevezett terméke dobogós helyezést ért el, a versenyről két arany-, két ezüstéremmel távozott, plusz három különdíjjal is jutalmazták a Gábor alkotásait.
Az Anna által már régóta kedvencnek kikiáltott, mangós töltelékű chocoMe Petit ezüstérmes lett, sőt különdíjat is érdemelt a magas minőségű alapanyagok használatáért. A chocoMe Raffinée 3 – ami a tavalyi év meglepetése volt számomra, azóta is az egyik kedvenc termékem a palettáról – szintén több győzelmet is magáénak tudhat, a hármasból két íz szintén megérdemelte az alapanyagokért adható különdíjat. Az egyikük a pikáns Nepáli Timur borsos couverture-rel bevont szicíliai mandula, a másik az étcsokoládéval és yuzu couverture-rel bevont szicíliai mandula, amely madagaszkári étcsokoládéval készül. Azért a harmadik drazsé sem maradt ki a sorból, a Mogyorós tejcsokoládéval és passion fruit couverture-rel bevont piemonti mogyoró ezüstérmesként végzett a regionális döntőben.
Gábor termékei nem véletlen ilyen sikeresek, a minőségi alapanyagok mellett ott a beléjük fektetett energia, a folyamatos, töretlen munka, Gábor alkotó zsenije, amely jó érzékkel megy a trendek elé, és diktálja azokat.