You are here: Home > Termékekről > Ray-Ban, egy igazán ütős életérzés, minden korosztálynak

Ray-Ban, egy igazán ütős életérzés, minden korosztálynak

Annával szeretjük a klassz meglepetéseket. Ilyen volt a Ray-Ban meghívása is, ami nem csak az új optikai keretek és napszemüvegek bemutatója volt, hanem a Lupa Beachen rögvest azt is megértettük, hogy miért extra menőség a nyári napsütést egy jó Ray-Ban-ben élvezni.

Mondjuk Anna ezt már megtapasztalta, évekig volt – egy szinte védjegynek számító Ray-Ban napszemüvege, de ezt majd inkább ő elmeséli. Engem az nyűgözött le, hogy hogyan képes úgy megújulni egy márka, hogy nem kepeszt a trendek után, hanem ő diktálja, hogy újat alkot, de közben a régi, egykor újdonságnak számító, azóta ikonikussá nemesedett formáit is megőrzi, de úgy, hogy hozzájuk mer nyúlni, tud rajtuk mit újítani. És ezek az újítások mindig stílszerűek, soha nincs izzadságszagúak.

A mostani kollekció elemeit egy egészen extra környezetben próbálhattuk fel. A Lupa mellett maga a Ray-Ban kamion is azt a laza hangulatot hordozta, ami ennek a márkának a védjegye. Az elegáns lazaság, amelyben mindig dominál a minőség iránti szeretet.

A 2020-as kollekcióban újra felfedezhetjük a Clubmasterben rejlő lehetőséget, amely optikai keretként és napszemüvegként is számos formában elérhető, színeivel, a lencse formájával nagyon jól eljátszottak a tervezők, mutatós végeredmények születtek.

A Lupa Beach legmosolygósabb titkárnői (akik természetesen egy igazi magándetektívnek dolgoznak, vagy az FBI-nak)

A Lupa Beach legmosolygósabb titkárnői (akik természetesen egy igazi magándetektívnek dolgoznak, vagy az FBI-nak)

Ugyancsak ilyen az Aviator, amely – Makó Szabolcs a Luxottica brand menedzsere elmondása szerint – 1937-es megszületése óta ugyanazt a formát hozza, akinek esetleg abból az időből maradt egy kerete, az első körben keresse meg vele Szabolcsot, vagy nyugodt szívvel térjen be az első partner optikába és tetessen bele friss lencsét.

Szabolcs, mint Ryan Gosling, én pedig az új Octagonalban pózoloik.

Szabolcs, mint Ryan Gosling, én pedig az új Octagonalban pózolok

Mondjuk egy fényre tükröződőt. Mert most már bizony ilyen is van. A megújuló klasszikusok mellett az oktogon formájú lencse fémjelezi a Ray-Ban idei évét, ez a forma keretezte a fényre tükröződő lencséket, amelyeket láttunk, illetve egy nagyon izgalmas, főleg a fiatalabb korosztályt célzó sorozat is született a nyolcszög formájú lencsére, ahol a lencse mellett a műanyag keret színe, karaktere is meghatározó.

A közel 100 éves múlt megtanította a céget arra, hogy felismerje a nagyságot, így már most sejtik, érzik, hogy a Leonard névre keresztelt keretben nagy lehetőségek rejlenek, nem kell sok idő és az Aviator, Clubmaster mellé emelkedik letisztultságával, amihez jó adag laza elegancia társul.

Anna beszámolója a Ray-Ban eseményéről, mese az elhagyott szemüvegről:

“Múlt héten anyával megnéztük a Ray-Ban új kollekcióját. Fantasztikus érzés volt felpróbálni, megnézni, hogy melyik hogy áll, mennyire illik a fejformámhoz, hozzám. Csodás és egyben fájó volt, hiszen volt már nekem egyszer egy tökéletes Ray-Ban szemüvegem. A szinte már védjegyemmé vált darabot, egy szürke keretes szépséget egy rettenetes februári reggelen vesztettem el, valahol a négyes-hatos és a HÉV között. Nem vagyok egy sírós, de amikor felfedeztem, hogy nincs sehol, az kiborító volt. Zokogva hívtam a családot, hogy azonnal írni kell a BKK-nak, hátha meglesz, hátha csak elhagytam, hátha valaki leadta. De már akkor tudtam, hogy nem lesz meg.

Anna és a Ray-Ban szemüvege Costa Ricán

Anna és a Ray-Ban szemüvege Costa Ricán

Miután az iskolában mindenki megkérdezte, hogy kim halt meg, kutatni kezdtem. Megkerestem egy régi Instagram poszt alatt a szemüvegem számát, percek alatt találtam is másikat a neten. Aztán rájöttem. Rájöttem, hogy az már nem lenne ugyanaz. Senki sem a színe, formája, anyaga vagy funkciója miatt szereti a kedvenc tárgyát. Van benne valami személyes, az összes közös emléktől kezdve a jobb szárán lévő, mozgó Ray-Ban feliratig.

Együtt ballagtak el...

Együtt ballagtak el…

Úgy döntöttem, hogy mégsem szeretném azt a darabot pótolni. Vártam, hogy legyen mibe beleszeretni, hogy lássam a tökéletest, amiben önazonos leszek. Az volt a tervem, hogy az olasz nyaralásunk alatt szerzek majd egy szép napszemüveget. A vírus azonban közbeszólt, Olaszország a jövő évi tervek közé sorolódott át. Ezért is örültem annyira, hogy megnézhetem az újakat, és annak külön örültem, hogy teljesen új formákkal és újraértelmezett klasszikusokkal találkoztam.

A régi klasszikusok – mint az ötvenes évekre oly jellemző Clubmaster, vagy az 1937-es Aviator –megmaradtak, de új színeket kaptak. A Clubmaster-hez két új forma is készült: egy ovális és egy szögletesebb. Így most már tényleg mindenki talál neki valót ebből a szemüvegcsaládból. Ez persze közel sem minden, amit az új kollekció nyújt.

Újdonság az Octagonal és ennek négyszögű nagy testvére. Ezeknek a szemüvegeknek nem csak a formája új, hanem új technológiával készült lencsét is kaptak. Eddig ismerhettük a tükörszerű lencséket, illetve a napra sötétedő lencséket. A márka ezt a két népszerű optikai megoldást ötvözte, és így alkották meg a napra tükröződő szemüveget. Nagyon tetszik, hiszen ha kéne egy tükör (márpedig egy kamasz lánynak, de egy nőnek is mindig kell), akkor csak leveszem a fejemről, a Nap felé fordítom, és már használhatom is. Viszont amikor nem direkt a fény, akkor pont annyira áteresztő a lencse, hogy akár a beszélgetőpartnerem szemébe is tudok nézni. Engem mindig idegesített, hogy a barátaim engem – pontosabban a szemüvegemet – használtak tükörként, mindenféle kiránduláson, táborban. Ez a probléma ezzel most meg is oldódott.”

A világ nagy szünete után a Ray-Ban visszatért, és kész az újraindulásra.

Anna az új kollekcióban új szerelemre bukkant :)

Anna az új kollekcióban új szerelemre bukkant :)

 

Azt hiszem, a piros optikai kereteket nekem találták ki :)

Azt hiszem, a piros optikai kereteket nekem találták ki :)

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.