You are here: Home > Vegasztro > Szalonnával töltött gombafejek gratinírozva, kakukkfüves gombaraguval

Szalonnával töltött gombafejek gratinírozva, kakukkfüves gombaraguval

A hétvégi főzésünk egyik nagy terve volt a grillezés, amit a szeles-esős idő erősen felülírt, azaz az eredeti receptötletemen módosítanom kellett, így születtek a gratinírozott gombafejek.

gomba1

Szalonnával töltött gombafejek gratinírozva, kakukkfüves gombaraguval

1 tálcányi óriás csiperke

1 tálcányi portobello gomba

10 dkg húsos szalonna kockázva

10 dkg trappista

1 dl tejszín

1 dl víz

1 tk morzsolt kakukkfű

frissen őrölt fekete bors

A gombák tönkjeit leválasztom, félreteszem, a kalapokat egy nagyobb tepsibe teszem, finoman sózom, borsozom, majd a szalonnát elosztom benne. A sajtot ráreszelem a kalapokra, egy bögrényi vizet locsolok a gombák alá, majd a tepsit a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom.

A tönköket félbe vágom, majd vékonyan felszeletelem. Kevés olajon, gyakori kevergetés mellett lepirítom, majd tejszínnel és egy kis vízzel felöntöm. Sózom, borssal, kakukkfűvel ízesítem. Nagyon kis lángon párolom, amíg a sütőben elkészülnek a töltött gombák.

Amikor elkészült, akkor a tányérra helyezett gombákat a raguval meglocsolom, a kész fogást párolt rizzsel tálalom.

gomba2

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.