You are here: Home > Édes élet > Mákos kuglóf

Mákos kuglóf

Ez a sütemény is anya receptgyűjteményéből van. Senkit ne riasszon el a 10 tojás, ezt így kell elkészíteni, semmit ki nem spórolva belőle.

mák

Mákos kuglóf

40 dkg darált mák

30 dkg nádcukor

10 db tojás

30 dkg vaj

1 csomag sütőpor

3 ek. rum

2 mk. őrölt fahéj

1 mk. őrölt szegfűszeg

1 mk. őrölt szerecsendió

1 mk. friss citromhéj

A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzámérem a cukort és néhány perc alatt világos habbá verem. Majd hozzáadom a puha, de nem olvasztott vajat, és azzal is alaposan kidolgozom.

A fehérjét – csipetnyi sóval – kemény habbá verem. A sárgájába beleforgatom a sütőporral elkevert mákot, a fűszereket, alaposan eldolgozom, majd beleforgatom a hab egy részét, azzal lazítva a tésztát, és végül – nagy, laza mozdulatokkal – a többi habot is a masszába keverem.

Szilikon kuglófformába töltöm a tésztát, és a 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm. A formában hagyom langyosra hűlni, majd tálra borítom, porcukorral meghintve kínálom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.