You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > AUM Natural

AUM Natural

A Flórián téri AUM egy év alatt intézménnyé nőtte ki magát. Ez részint a merész helyszínválasztásnak és az ott megvalósított sikereknek szól, de legfőképp annak az egészen egyedi hangvételű, közérthető, de koránt sem elnagyol ázsiai fúziós konyhának, amibe olyan könnyedén beleszerethet bárki, aki akár csak egy ebédre téved be.

Varga Dániel és Nyikita Szuharev

Varga Dániel és Nyikita Szuharev

Az elmúlt egy évben töretlen volt a minőség, az izgalmas, folyamatosan megújuló, de nem feleslegesen túlgondolt fogások színes választékára gazdag törzsközönség épült fel, így érthetővé vált, hogy a koránt sem ideális, óbudai helyszín mellett érdemes lenne egy könnyen megközelíthető, pesti AUM-ot is megalkotni.

Kakashere, tengeri sün, kakastaréj

Kakashere, tengeri sün, kakastaréj

A Hajós utcai AUM Natural nem az óbudai egység pesti mása, nem egy franchise ázsiai étterem, hanem ugyanolyan alkotóműhely, mint amilyen a panelek árnyékában meghúzódó konyha. Itt azonban még egy csavar kerül az ételekbe, Varga Dániel és séftársai, Maszlay Zoltán és Nyikita Szuharev egészen egyedi, progresszív, ázsiai magyar fúziós gasztronómiát kívánnak e falak között megvalósítani, amely karakterében ott a thai vonal is, és fellelhető a klasszikus magyar konyha.

Vízibivaly

Vízibivaly

A nyitás óta megtartott mesterlevesnek, a házilag összeállított fűszerkeverékeknek, szószoknak és pasztáknak köszönhetően az egyedi ízkombinációk könnyedén megvalósíthatók, Dánielt nem köti semmi, a fantáziájára van bízva, hogy az ázsiai vonal mentén milyen ízharmóniákat, újszerű párosokat teremt meg, és hogy alkotja újra, definiálja át a már ismert, és sokszor, sok helyütt túlságosan is lebutítva kóstolt klasszikusokat.

Vörös currys kacsaleves

Vörös currys kacsaleves

És hogy mit is jelent az Aum? – teszi fel a kérdést Varga Dániel. Az Aum (ejtsd „ohm”) a teremtés igéje, egy ősrezgés, a test, lélek, szellem egysége. Az Aum ismételgetése megnyugtatja az elmét, energiával tölti fel a testet és segít kiszakadni a materiális világból.  Ezt a fajta nyugalmat szeretnék elhozni az éttermekbe is, az óbudai helyszínen leginkább az üzleti ebédek népszerűek, míg az új belvárosi egységben az esti degusztációs menükre fektetnének nagyobb hangsúlyt.

Pad thai

Pad thai

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.