You are here: Home > Fesztivál > Milky Chance az Akváriumban

Milky Chance az Akváriumban

Legjobb barátnőmmel, Rozival gyakran járunk koncertekre. Idén ez az élmény, eddig váratott magára, de végül február utolsó napján ez is megadatott.

Szombaton, miközben épp nagyban szóbeliztettem az iskolámba jelentkező nyolcadikos tanulókat, Rozi azzal hívott, hogy lenne-e kedvem elmenni az esti Milky Chance koncertre. Már az októberi Lewis Capaldi koncertünkön beszéltük, hogy kéne menni, de mivel igazándiból nem vagyunk akkora rajongók, így az ötletet pár nappal később már el is felejtettük. Annak ellenére merült feledésbe, hogy a srácok zenéjét egyébként kifejezetten szeretem. Nem volt kérdés, hogy – felvételi ide vagy oda – az újra felvetett ötletre egy azonnali igennel reflektálok.

Akadt azonban egy kis probléma, mivel Rozival még csak 15 évesek vagyunk, így kísérő nélkül nem mehettünk el erre az előadásra. Anya, aki mindenre vevő, nagyon lelkesen kísért volna minket, csak velünk ellentétben mások már felmarkolták a jegyeket. Innentől kezdve indult a jegyvadászat. Sok kutatás után sikerült hiteles forrásból találni még egyet, amire azonnal le is csaptunk.

A koncertet egy számunkra nem túl vonzó előzenekar előzte meg. A zenéje ugyan nem nekünk szólt, de a fél órás műsor a tömeg lazaságának felmérésére tökéletes volt. Az előttünk vergődő srácon és a 2 méteres barátnőjén kívül, barátságos emberek vettek minket körül, akikkel a koncert alatt sem volt probléma.

milky2

A laza tömeg azért a valódi koncert kezdetére erősen összetömörült, az Akvárium nagyterme tisztességgel megtelt, emberrel és energiával. A fiúk stílusa ugyan nehezen beazonosítható, afféle egyveleg, de mindenből pont annyit és pont úgy vesz el, mixel össze és ad át, hogy egy nagyon komplett, kirobbanóan energikus előadás legyen a vége. A gitárszólók mellett Antonio szájharmonika tudása nyűgözte le a közönséget és minket is. Ez volt az est fénypontja, a két perces harmonikaszóló, ami közben végig azon gondolkodtunk, hogy honnan és mivel vesz ennyi levegőt. Ezt nem fejtettük meg.

milky3

A banda nem csak a zenével nyűgözött le minket, hanem azzal is, hogy ők, akik a turnéik miatt rendre körbeutazzák a Földet – ezzel, hatalmas lábnyomot hagyva maguk után – környezettudatosan gondolkoznak. Éppen ezért a turnéjuk során eladott jegyek számával megegyező mennyiségű fát ültetnek, azaz 1 jegy = 1 fa. A koncerteken árult Milky Chance pólók, pulcsik pedig mind újrahasznosított anyagból készülnek, ezzel is csökkentve azt a bizonyos ökológiai lábnyomot. Ez a gondolkozás számomra, akinek a jövője múlik ezen, különösen szimpatikus.

milky4

Összességében érdemes volt a szombatunkba beengedni a Milky Chance élményt, a koncert ugyanis mindhármunknak hatalmas örömöt okozott, egészen biztos, hogy ezentúl nagyobb figyelemmel kísérjük majd az együttest.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.