You are here: Home > Fesztivál > Gasztronómiai örökség, avagy ötven séf, ötven történet – ez vár ránk a 10. Gourmet Fesztiválon

Gasztronómiai örökség, avagy ötven séf, ötven történet – ez vár ránk a 10. Gourmet Fesztiválon

Május 21. és 24. között újra a Millenárison koncentrálódik a magyar gasztronómia, nyílik a 10. Gourmet Fesztivál, ahol a megszokott minőségben, még nagyobb területen mutatja meg színe-javát a magyar vendéglátás.

A hazai gasztrokultúra legkedveltebb rendezvényén idén nem alapanyagban mérik a közös nevezőt, a szervezők az örökség-et, mint vezérelvet, mint inspiratív alapot adják csak meg a kiállító vendéglátósoknak, szakácsoknak. Ez a nagyfokú szabadság szerintem szép eredményekre fog vezetni, ahogy mindenki megkeresi az általa képviselt gasztronómia gyökereit, elgondolkodik a hivatásán, majd tányérra komponálja mindazt, amit számára ez a szó – ebben a környezetben – jelent.

A Gourmet nagy utat járt be a kezdetektől, de népszerűsége egyértelműen töretlen. Nem csak annak köszönheti sikerét, hogy az ország minden tájáról ide hozza, házhoz a pest-budai közönség számára a legizgalmasabb éttermeket, hanem annak is, hogy képes megújulni, a bevált recepten pont annyit módosítva fejleszteni, hogy aki a megszokottra vágyik az is boldog legyen, és aki újabb élményekkel kíván gazdagodni, az is megtalálja a számára érdekes, újszerű helyeket. Éppen ezért az elmúlt 10 évben nagyon tudatosan bővült a kiállítók köre, megjelentek az éttermek mellett a legjobb borászatok, pálinkafőzdék és a cukrászatok is. Így ma már a Gourmet Fesztivál nem csak egy szegmensét villantja fel a magyar gasztronómiának, hanem annak egészére kínál négy napos rálátást.

A teljesen új, 2,5 hektáros park résszel, függő híddal, tóval gazdagodott Millenárison nem csak a gasztronómia szerelmesei, hanem a pihenni és feltöltődni vágyók is megtalálhatják a számításukat, hiszen a rendezvény ideje alatt, a kibővített multifunkcionális térben folyamatosan programokkal, előadásokkal várják az érdeklődőket.

gourmet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.