You are here: Home > Termékekről > Palackból született palack

Palackból született palack

Nagyon klassz kerekasztal beszélgetésen vettünk részt a hét elején Zsófival. A Dining Guide díjátaó elé időzített rendezvényen nem csak a Römerquelle 100%-ban újrahasznosított palackokból készített palackját mutatták be, hanem egy olyan díjat is bejelentettek, amely eddig nem szerepelt a Dining Guide által kiosztott elismerések között.

A palackból lett palack elve nagyon vonzó, hiszen ebben az esetben olyan környezettudatos termékkel állunk szemben, amely 100% visszagyűjtött alapanyagból hoz létre újat, azaz a körfogásban nem termelődik újabb műanyag, hanem a régi hasznosul.

A beszélgetés során rengeteg hasznos információ hangzott el, s amíg ezekkel egyetértve bőszen bólogattam, azon gondolkoztam, hogy vajon Zsófi fejében mi járhat. Mi, mindannyian – akik ott ültünk – nem egy kiskorunktól elsajátított mintát követve lettünk ökotudatosak, hanem a ránk nehezedő, egyenesen omló közös felelősség tett minket azzá. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy kamaszként elhajigáltuk a szemetet (én tuti nem, kényszeresen hazahordtam már akkor is), hanem azt takarja, hogy a klímaváltozással, az ember környezetre ható rombolásának felismerésével született meg bennünk az igény, hogy a magunk léptékében tegyünk ellene.

Zsófi viszont már egy olyan háztartásban nőtt fel, ahol mindig is szem előtt tartottuk a jegesmedvéket, ahol megtanulta, hogy a takarékosság nem feltétlen a mi pénztárcánkra, hanem a bolygó tartalékaira megy, látta, hogy milyen szempontok alapján és hogyan kerülnek eszközök, szerek a háztartásba, és ő már ösztönösen jól szelektál, és tudatosan óvja a környezetét.

Éppen ezért örültem neki, hogy ő is velem van, hiszen az, aminek mi most az alapjait lefektetjük, javarészt az ő korosztályának a bőrére fog menni. Az, hogy az éttermek végre könyezettudatosabbá válnak, hogy ezt van, aki értékeli, díjazza, ugyan kis lépésnek tűnhet, de ösztönzőleg hathat az egész ágazatra, a magyar vendéglátás jelentős részére.

A 2020-ban alapított Römerquelle Fenntarthatósági Díjat idén az őrségbeli, őriszentpéteri Pajta Étterem nyert el.

Tavasszal érkezik a palackból lett palack a magyar piacra

Tavasszal érkezik a palackból lett palack a magyar piacra

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.