You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Megújult a Traktor – igazi kozmopolita tér nyílt a belváros szívében

Megújult a Traktor – igazi kozmopolita tér nyílt a belváros szívében

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a Traktor tipikusan a gombhoz a kabát esete. Hiszen ebben az esetben degradálnám azt a gasztronómiai műhelymunkát, amely a Traktorban zajlik, holott az éttermeknek ez a szíve, ha nincs jó konyha, akkor hiába a hibátlan enteriőr.

Bicsár Attiláék izgalmas, vagány stílusa megérdemelte a környezet megújítását, a Traktort öt nap leforgása alatt olyan hellyé formálták, amely már jól tükrözi a benne jelen lévő gasztronómiát, sejtetni engedi az érkező vendég számára, hogy asztalhoz ülve, vagy a bárpulthoz sétálva mire is számítson, ha betér a Traktorba.

trak3

A Traktorban pezsgés van, a fúziós konyha legjavát felvonultató étlap, az alapanyagok, azoknak elkészítési módja és kombinálása már maga ad egy folyamatos dinamizmust a konyhának, és a vendégeknek is. Bicsár Attila konyháját nem csak a sokszínű játékosság jellemzi, hanem a fogások összes elemére fektetett hangsúly, amelynek jegyében a Traktorban a köretek kiválasztása majdnem olyan fontos, mint a főfogások meghatározása. A magyar alapanyagokból kiinduló, enyhén ázsiai vagy épp dél-amerikai hangvételű köretté nemesedő tételeket a vendégek meg is oszthatják egymással, ezt elősegítendő nem a főtétellel együtt érkezik a legtöbb esetben a köret, hanem külön tálalva.

trak1

A konyha lazaságát, magabiztosságát jól jellemzi az, ahogy az újranyitást megünnepelendő rendezvényen egy negyven kilós tonhal adta a vacsora alapját, amelyet a közönség szeme láttára kezdtek el feldolgozni, majd nagyon hamar érkeztek is a halból készített nagyszerű fogások.

A konyhához igazított vendégtér kifejezetten izgalmasra sikeredett, a feladatot a nemrég nemzetközi Red Dot elismerést kapó Laki Eszter, és a dániai tapasztalatokkal is rendelkező Csap Viktor kapta, akik a tervezés és kivitelezés során töretlenül szem előtt tartották az étterem stílusát, hangvételét, hogy ennek leképezése szülessen meg az enteriőrben.

Az elképzelés jól sikerült, a tér kellően pezsgő, barátságos és modern, jól jellemzi a Traktor vagány, sokszínű konyháját.

trak2

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.